Lisää brändejä

Etola ja ETRA

LED-valoputkilla 

kannattava investointi

LED-valoputket
myymälässä ja varastossa

 

Tässä kohteessa paras ratkaisu kokonaiskustannusten ja olemassaolevien valaisinten hyödyntämisen näkökulmasta oli Philipsin LED-valoputkien vaihto vanhoihin valaisimiin ja rikkoutuneiden valaisinten korvaaminen uusilla.

Energiansäästö LED-valoputkilla on 67 % ja muutoksen takaisinmaksuaika on vain 1,3 vuotta

Meitä
ilahduttaa

saneerauksen vaivaton ja helppo toteutus.”


– Teemu Tuominen Paikallisjohtaja, Etra Oy

Valoisa myymälätila

Taustaa

 

Etola-yhtiöiden Lahden toimipisteessä toimii sekä ammattilaisille tarkoitettu Etra Megacenter että kuluttajille suunnattu Etola. 3 500 m2:n kiinteistössä on myös korkea varastotila sekä kumien ja muovien leikkaamotila. Vuonna 2007 käyttöönotetun rakennuksen 58 W:n T8-loisteputkilla ja perinteisillä liitäntälaitteilla toteutettu valaistus haluttiin uusia energiatehokkaaksi. Osa vanhoista valaisimista oli jo rikkoontunutkin.

Myös varastotilat on hyvin valaistu

Ratkaisu

 

Uudistus toteutettiin Philipsin MASTER LED HO 23W -LED-valoputkella, jonka värisävyksi valittiin 4 000 K. LED-valoputkessa on käännettävät päädyt valon suuntaamiseksi juuri halutulla tavalla. Tiloihin asennettiin yhteensä n. 700 LED-valoputkea, joiden toimituksesta vastasi Onninen. Myymälä oli auki koko muutostyön ajan eikä valaistuksen uusiminen haitannut toimintaa lainkaan. Kapealla nostokorilla mahtui liikkumaan hyvin hyllyväleissä.

"Tekemiemme laskelmien mukaan energiansäästö LED-valoputkilla on 67 % ja muutoksen takaisinmaksuaika on vain 1,3 vuotta”, sanoo Jyty-Sähkön Tykkyläinen.”Valaistus muuttui paljon paremmaksi ja valon värisävy on oikein hyvä. Lyhyt takaisinmaksuaika on erittäin hyvä asia. Energiansäästö on meille myös todella tärkeää”, sanoo paikallisjohtaja Teemu Tuominen ja jatkaa: ”Meitä ilahduttaa saneerauksen vaivaton ja helppo toteutus.” Molempien myymäläpuolten osalta valaistus on päällä vain tarvittaessa, aukioloaikojen mukaan.

  • MASTER LEDtube EM/Mains
    MASTER LEDtube EM/Mains
    Philips MASTER LEDtube -lampuissa ledivalonlähde ja perinteinen loistelampun muoto yhdistyvät. Niiden ainutlaatuinen rakenne luo yhtenäisen ulkoasun, jota on vaikea erottaa perinte...

Etola ja ETRA LED
valoputkilla kannattava

investointi

Samankaltaiset Case Studyt