Etola ja ETRA

LED-valoputkilla 

kannattava investointi

LED-valoputket
myymälässä ja varastossa

 

Tässä kohteessa paras ratkaisu kokonaiskustannusten ja olemassaolevien valaisinten hyödyntämisen näkökulmasta oli Philipsin LED-valoputkien vaihto vanhoihin valaisimiin ja rikkoutuneiden valaisinten korvaaminen uusilla.

Energiansäästö LED-valoputkilla on 67 % ja muutoksen takaisinmaksuaika on vain 1,3 vuotta

Meitä
ilahduttaa

saneerauksen vaivaton ja helppo toteutus.”


– Teemu Tuominen Paikallisjohtaja, Etra Oy

Valoisa myymälätila

Taustaa

 

Etola-yhtiöiden Lahden toimipisteessä toimii sekä ammattilaisille tarkoitettu Etra Megacenter että kuluttajille suunnattu Etola. 3 500 m2:n kiinteistössä on myös korkea varastotila sekä kumien ja muovien leikkaamotila. Vuonna 2007 käyttöönotetun rakennuksen 58 W:n T8-loisteputkilla ja perinteisillä liitäntälaitteilla toteutettu valaistus haluttiin uusia energiatehokkaaksi. Osa vanhoista valaisimista oli jo rikkoontunutkin.

Myös varastotilat on hyvin valaistu

Ratkaisu

 

Uudistus toteutettiin Philipsin MASTER LED HO 23W -LED-valoputkella, jonka värisävyksi valittiin 4 000 K. LED-valoputkessa on käännettävät päädyt valon suuntaamiseksi juuri halutulla tavalla. Tiloihin asennettiin yhteensä n. 700 LED-valoputkea, joiden toimituksesta vastasi Onninen. Myymälä oli auki koko muutostyön ajan eikä valaistuksen uusiminen haitannut toimintaa lainkaan. Kapealla nostokorilla mahtui liikkumaan hyvin hyllyväleissä.

"Tekemiemme laskelmien mukaan energiansäästö LED-valoputkilla on 67 % ja muutoksen takaisinmaksuaika on vain 1,3 vuotta”, sanoo Jyty-Sähkön Tykkyläinen.”Valaistus muuttui paljon paremmaksi ja valon värisävy on oikein hyvä. Lyhyt takaisinmaksuaika on erittäin hyvä asia. Energiansäästö on meille myös todella tärkeää”, sanoo paikallisjohtaja Teemu Tuominen ja jatkaa: ”Meitä ilahduttaa saneerauksen vaivaton ja helppo toteutus.” Molempien myymäläpuolten osalta valaistus on päällä vain tarvittaessa, aukioloaikojen mukaan.

  • MASTER LEDtube EM/Mains
    MASTER LEDtube EM/Mains
    Philips MASTER LEDtube -lampuissa ledivalonlähde ja perinteinen loistelampun muoto yhdistyvät. Niiden ainutlaatuinen rakenne luo yhtenäisen ulkoasun, jota on vaikea erottaa perinte...

Etola ja ETRA LED
valoputkilla kannattava

investointi

Samankaltaiset Case Studyt

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website