Lisää brändejä

Yksinkertainen muutos

parantaa turvallisuutta

Schougenin silta,
Malmö, Ruotsi


Tutustu siihen, miten lediulkovalaistus parantaa Schougenin sillan turvallisuutta pimeän tultua

 

 

Schougenin silta Malmössä on valaistu Philipsin ledivalaisimilla, jotka on kiinnitetty huomaamattomiin kaapeleihin.

Philips oli ainut
palveluntarjoaja,

joka toimittaa tällaisia valaistusratkaisuja. Saimme siltä erinomaista tukea."

 

- Johnny Clausen, Malmön kaupungin valaistuksesta vastaava virkamies

 

Philipsin FreeStreet-ledivalaisin on minimalistinen katuvalo

Asiakkaan vaatimukset

 

Malmössä sijaitseva Schougenin silta kaipasi kipeästi uusia valoja. Sitä oli valaistu 1970-luvulta saakka paljon virtaa kuluttavilla elohopeavalaisimilla, jotka valaisivat sillan huonosti ja joiden valo oli huonosti suunnattua. Malmön kaupunki otti yhteyttä Philipsiin löytääkseen paremman ratkaisun.

Oikea valaistus 


Vaikka silta on vain 34 metriä pitkä ja 18 metriä leveä, on kunnon valaistus silti todella tärkeää. Uuden järjestelmän toivottiin parantavan näkyvyyttä sekä autoilijoiden että jalankulkijoiden kannalta ja pienentävän lisäksi energiakustannuksia. Tutustuttuaan FreeStreet-järjestelmäämme Light & Building -messuilla Malmön kaupungin edustajat halusivat ehdottomasti nähdä, parantaisiko järjestelmä sillan turvallisuutta.

 

Philips aloitti FreeStreet-järjestelmän asentamisen pian tämän jälkeen. Pylväiden sijaan valaisimet on asennettu ilmassa kulkeviin kaapeleihin, joista valaisimet saavat myös virtansa. Uuden järjestelmän ansiosta ledilamppujen valo suuntautuu juuri sinne, missä sitä tarvitaan – eikä valoa mene hukkaan. ”Nyt valoa on juuri siellä, missä pitääkin”, sanoo valaistuksesta vastaava Johnny Clausen. ”Ja jos joskus haluamme nostaa valaistustasoa, voimme vain asentaa lisää ledivalaisimia nykyisiin kaapeleihin.”

 

Uusi järjestelmä on lisännyt valonlähteiden määrää ilman uusia valopylväitä. Malmön kaupungin toiveiden mukaisesti ledilamput ovat hyvin huomaamattomia: pimeällä ne näyttävät roikkuvan ilmassa ja päivällä niitä hädin tuskin erottaa. Sen lisäksi, että ledit kuluttavat vähemmän energiaa ja parantavat sillan turvallisuutta, niillä on myös pitkä, 12,5 vuoden käyttöikä.

 

Korvaamalla Schougenin sillan elohopeavalaistuksen energiatehokkaalla ledivalaistuksella Malmön kaupunki pienensi sillan valaisuun kuluvaa energiaa 202,4 watilla. Vuodessa tämä tuottaa 810 kilowattitunnin energiansäästön.

  • FreeStreet
    FreeStreet
    Useimmissa kaupungeissa on katuja ja jalankulkualueita, jotka ovat ajan mittaan täyttyneet pylväistä, valaisimista ja katukalusteista, joten ne saattavat vaikuttaa sotkuisilta. Käy...

Enemmän valoa
edullisemmin

Tiimi

Malmön kaupungin katuyksikkö

Asiakas

Samankaltaiset asiakasesimerkit