Lisää brändejä

Turvallinen työympäristö
teknikoille

VR:n huoltohalli, Oulu, Suomi


Lue, kuinka korkeiden tilojen ledivalaistus auttaa VR:n teknikoita tekemään huoltotöitä turvallisesti
Philipsin Pacific-ledivalaisimet takaavat hyvän näkyvyyden VR:n huoltohallissa

Valaistusratkaisun valinnassa
painottuivat

erityisesti energiatehokkuus sekä mukautettavuus. Halleja käytetään ympäri vuorokauden, joten valoja ei voida ohjelmoida sammumaan ja syttymään tiettyinä aikoina.”

 

- Jussi Kivikoura, projektipäällikkö, VR

VR:n huoltohalli on nykyään hyvin valaistu työympäristö Philipsin lediteollisuusvalojen ansiosta

Asiakkaan vaatimukset

 

VR:n uusi 17 000 neliömetrin huoltohalli kätkee sisäänsä kuusi raidetta. Philipsiä pyydettiin luomaan sinne tehokas ja hyvin sijoiteltu valaistusjärjestelmä, joka helpottaa teknikoiden huoltotöitä.

Oikea valaistus

 

VR:n vanha huoltohalli oli pimeä ja likainen paikka, jonka valaistuskin oli vanhentunutta. Uuteen halliin haluttiin luoda miellyttävämpi työskentely-ympäristö. VR aloitti valaistuksen toteuttamisen valitsemalla ensin tarkasti värimaailman. Tämän jälkeen VR halusi toteuttaa halliin ympäristöystävällisen ja helposti puhdistettavan valaistusratkaisun, joka takaisi erinomaisen näkyvyyden ja miellyttävän valaistuksen.

 

Ledivalaistus osoittautui oivaksi ratkaisuksi. Korkeaan halliin asennettiin GentleSpace-lediriippuvalaisimia. Nämä seuraavan sukupolven valaisimet luovat miellyttävän työympäristön kirkkaalla ja tarkalla valolla. Pitkän käyttöiän ansiosta kenenkään ei myöskään tarvitse kiipeillä korkealla niiden vaihtamiseksi vielä pitkään aikaan.

 

Hyvä näkyvyys kiskojen molemmin puolin ja niiden alla taattiin Pacific-ledivalaisimilla. Järkevän ja kestävän rakenteen ansiosta niiden puhdistaminen, huoltaminen ja päivittäminen sujuu vaivattomasti. Valaisimien sijoittelu on optimoitu siten, että työntekijöille taataan paras mahdollinen näkyvyys. Älykkään ohjausjärjestelmän ansiosta valot himmentyvät automaattisesti, kun päivänvaloa on riittävästi tai alueella ei ole liikettä.

 

Uusi valaistus tarjoaa miellyttävän ja turvallisen työympäristön työntekijöille ja täyttää kaikki ympäristövaatimukset. Pienempien energia- ja ylläpitokulujen ansiosta investointi maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa.

  • GentleSpace gen2
    GentleSpace gen2
    Philipsin vuonna 2011 markkinoille tuoma GentleSpace-ledivalaisin nosti syväsätelijät uudelle tasolle, tarjoten aiempia valaisimia merkittävästi alhaisemman tehonkulutuksen, pitkän...
  • Pacific LED WT460C
    Pacific LED WT460C
    Pacific LED -valaisimessa on tyylikäs muotoilu, erittäin tehokas optiikka, ja siinä on käytetty uusinta energiatehokasta leditekniikkaa. Pacific LED -valaisimella voidaan korvata p...

Työhyvinvoinnin
parantaminen

Samankaltaiset Case Studyt