Lisää brändejä

CityTouch

Oulu näyttää

tietä tulevaisuuteen

Älykäs
CityTouch-kaupunkivalaistus

 

Philipsin CityTouch-valaisimista Oulun keskustaan on asennettu Metronomis LED ja MileWide2 -valaisimia. Talvikankaan kaupunginosaa valaisevat LumiStreet-valaisimet.

Puisto- ja katuvalaistus Philipsin CityTouchilla

Voimme ohjata
valaisimia

helposti ja yksilöllisesti. Järjestelmän käyttöönotto oli helppoa. Voimme säätää valotasoja tarpeen mukaan ja valaistus on energiatehokasta. Hyvä, säädettävä valaistus parantaa kaupungin viihtyvyyttä sekä asukkaiden että vierailijoiden kannalta.”


– Yksikön päällikkö Jari Säkkinen, Oulun Energia Urakointi Oy

Järjestelmä helpottaa kaupungin valaistuksen seurantaa. Valaistuksen ohjaus on helppoa.

Taustaa

 

Energiansäästö on monen kaupungin ja kunnan tavoitteena, ja ohjattava valaistus on yksi parhaista tavoista toteuttaa säästöjä. Ulkovalaistuksessa päästään jopa 70 %:n energiansäästöön. Oulun asukkaat voivat jo nauttia älykkäästä ulkovalaistuksesta. Kaupungissa aloitettiin energiatehokkuusprojekti vuonna 2014, ja Oulu on älykkään katuvalaistuksen edelläkävijä Suomessa.

Älykäs, ohjattava ledivalaistus on ympäristö-ystävällisin ja energiatehokkain valaistusratkaisu. Oulussa tähän panostetaan tulevinakin vuosina.

Ratkaisu

 

Kaupunkiin on asennettu Philipsin CityTouch-järjestelmä, joka ohjaa LED-katuvalaisimia. Järjestelmä auttaa myös valopisteiden toiminnan seurannassa ja vähentää ylläpitokustannuksia. ”Järjestelmä helpottaa kaupungin valaistuksen seurantaa. Valaistuksen ohjaus on helppoa. Esimerkiksi pimeimpään ajanjaksoon osuvan Oulun kaupungin järjestämän Valoa Oulu! -valofestivaalin ajaksi voimme muuttaa useiden keskustan valopisteiden valotasoja. CityTouch-järjestelmä näyttää meille helposti energiankulutustiedot sekä mahdolliset vikailmoitukset. Nyt kunnossapitohenkilöstömme voi keskittyä niille alueille, joissa ei vielä ole älykästä valaistusta”, sanoo yksikön päällikkö Jari Säkkinen Oulun Energia Urakointi Oy:sta, ja jatkaa:

”Voimme ohjata valaisimia helposti ja yksilöllisesti. Järjestelmän käyttöönotto oli helppoa. Voimme säätää valotasoja tarpeen mukaan ja valaistus on energiatehokasta. Hyvä, säädettävä valaistus parantaa kaupungin viihtyvyyttä sekä asukkaiden että vierailijoiden kannalta.”

 • Metronomis LED Fluid
  Metronomis LED Fluid
  Metronomis LED on ensimmäinen valaisinsarja, joka tarjoaa laajan valikoiman erityisesti ulkovalaistukseen tarkoitettuja valaistustehosteita. Heijastusten, valon ja varjojen innovat...
 • MileWide²
  MileWide²
  Nykyaikaisten ympäristöystävällisten valaistusratkaisujen avulla voidaan parantaa kaupunkiympäristön viihtyisyyttä, mukavuutta ja turvallisuutta. Philips on yhdessä Holscher Design...
 • LumiStreet
  LumiStreet
  Pienikokoinen LumiStreet on monipuolinen, energiaa säästävä ja kustannustehokas ledivalaisin. Se vastaa tievalaistuksen perusvaatimuksiin tuottamalla tehokkaan valaistuksen. Valais...

CityTouch Oulu näyttää tietä tulevaisuuteen

Samankaltaiset Case Studyt