Lisää brändejä

Asuinalueen valaistus -

Turvallisemmat kadut ja tiet,

pienemmät energiakustannukset

Asuinalue,
Enköping, Ruotsi

   

Tutustu siihen, miten energiatehokkaat valaisimet parantavat Enköpingin katujen turvallisuutta
Ruotsin Enköpingissä sijaitsevan asuinalueen katu, joka on valaistu Philipsin kaupunkivalaistuksella

Ledivalaisimien käyttöikä
on erittäin pitkä,

joten on tärkeää tehdä yhteistyötä luotettavan yrityksen kanssa, joka varmasti pysyy markkinoilla. Tämä pätee myös kaupunkeihin ja kuntiin, joilla on velvollisuuksia veronmaksajilleen. Philips on hyvä kumppani, joka tarjoaa erinomaista tukea."

 

- Kjell-Ove Karlsson, projektikoordinaattori, Vattenfall Service AB, Lighting

Lähikuva pylväsvalaisimesta Ruotsin Enköpingissä

Asiakkaan vaatimukset


Enköpingin kaupunki välittää asukkaistaan. Taatakseen asukkaiden ja autoilijoiden turvallisuuden pimeällä kaupunki halusi asentaa kaduilleen ja teilleen luotettavat ja laadukkaat katuvalot. Samalla se halusi myös pienentää valaistuskustannuksiaan. Siksi kaupunki pyysikin Philipsiä toimittamaan sopivan ratkaisun.

Oikea valaistus


Enköping on uudistanut valaistustaan aiemminkin. Silloin kaupunki vaihtoi osan elohopeakatuvaloistaan monimetallilamppuihin ja suurpainenatriumlamppuihin. Kaupungin edustajat ovat kuitenkin seuranneet valaistustekniikan kehitystä, joten nyt kaupunki halusi vaihtaa vielä käytössä olevat 3 000 elohopeakatulamppua ledeihin.

 

ClearWay-katuvalot vastasivat Enköpingin vaatimuksiin täydellisesti. Niiden kirkkaan valon ansiosta asukkaat voivat liikkua pimeän tullen huoletta sekä jalan että autolla ilman varjoissa lymyäviä ikäviä yllätyksiä. Lisäksi uudet valot ovat merkittävästi parempia sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta. Vanhat valaisimet vaativat 70 wattia, mutta uusille ledivaloille riittää 27 wattia tai peräti 20 wattia, kun ne on himmennetty.

 

Lisäsäästöjä saadaan aikaan uusimman tekniikan mukaisilla Dynadimmer-ohjausjärjestelmillä. Kello 21 tienoilla järjestelmä himmentää valot automaattisesti noin 70 prosentin tehoon ja puoliltaöin noin 50 prosentin tehoon. Kello 4 aamuyöllä teho nostetaan jälleen 70 prosentiin ja kello 6 sataan prosenttiin. Dynadimmer F2 -ohjausjärjestelmä tarjoaa Enköpingin kaupungille jopa 32 prosentin säästöt energiakuluissa.

 

Uudet valaisimet luovat Enköpingin kaduille miellyttävän valaistuksen. Lisäksi ne ovat pienentäneet kokonaisenergiankulutusta jopa 348 000 tunnilla vuodessa.

  • ClearWay
    ClearWay
    ClearWay on taloudellinen leditievalaisin, joka on kustannustehokas ratkaisu valaistuksen laadusta tinkimättä. ClearWay-valaisimen runko on vankkaa alumiinivalua ja sen lasi on kar...
  • Dynadimmer
    Dynadimmer
    Valaisinpohjainen, itsenäinen valonohjausyksikkö 1–10 V:n elektroniselle liitäntälaitteelleSoveltuu ulkokäyttökohteisiin, kuten tie-, katu-, asuin- ja aluevalaistukseen5-vaiheinen ...

Miellyttävää valoa
läpi yön

Tiimi

Enköpingin kaupunki

Asiakas

Vattenfall Services Nordic AB

Alihankkija

Samankaltaiset asiakasesimerkit