Lisää brändejä

Katuvalot -

Turvallisemmat kadut läpi vuoden

Holbæk,
Tanska


Tutustu siihen, miten Holbæk parantaa elämänlaatua ja säästää rahaa nykyaikaisella katuvalaistuksella
Philipsin lediulkovalaistusratkaisu käytössä kadulla Holbækissa Tanskassa

Voimme himmentää tai lisätä
jokaisen valaisimen

   

valaistustasoa yksitellen milloin tahansa, mikä takaa parhaan mahdollisuuden turvallisuuden sekä liikenteen että asukkaiden kannalta.”

 

- Erik Knudsen, Holbækin kunnan liikenneviraston insinööri

Holbækissa sijaitseva katu, joka on valaistu Philipsin valaistusratkaisulla

Asiakkaan vaatimukset

 

Kun Holbækin kunta uudisti katuvalaistusjärjestelmänsä, se halusi pienentää energiankulutusta merkittävästi. Tutustuttuaan useisiin eri vaihtoehtoihin kunta tuli siihen johtopäätökseen, että Philipsin valaistusratkaisu oli monipuolisin: se tarjosi parhaat mahdollisuudet säästää rahaa ja parantaa asukkaiden elämänlaatua.

Oikea valaistus

Holbæk halusi älykkään ratkaisun, josta olisi hyötyä kaikille 69 000 asukkaalle, riippumatta siitä, asuvatko he keskustassa vai kauempana maaseudulla. Insinööri Erik Knudsen kertoo: ”Aluksi keskityimme lähinnä energiansäästöön. Tajusimme kuitenkin nopeasti, että valojen hallinta ja valvonta on aivan yhtä tärkeää kokonaiskäyttökustannusten, liikenneturvallisuuden ja asukkaiden turvallisuudentunteen kannalta.”

 

Philipsin katuvalaisimet olivat ratkaisun ensimmäinen osa. Kunta päätti asentaa 9 000 Copenhagen-ledivalaisinta alueelleen. Niiden kirkas ja puhdas valo on miellyttävää – ja se takaa myös hyvän näkyvyyden autoilijoille.

 

Valaistusjärjestelmän hallintaa varten käyttöön otettiin myös Philips CityTouch -ohjelmisto. Sen avulla valaistusjärjestelmää voidaan hallita verkkokäyttöliittymässä, jossa jokaista valaisinta voidaan aina valvoa ja ohjata yksitellen. Valojen tarkan hallinnan ansiosta kunta välttää turhan energiankulutuksen ja voi varmistaa katujen turvallisen valaisun pimeällä. Älykkään hallinnan ansiosta Holbæk voi myös optimoida huoltotöitä, mikä takaa turvallisemmat kadut vuoden ympäri.


Uusi katuvalaistusjärjestelmämme on insinööri Erik Knudsenin mukaan valovuosia entistä ratkaisua edellä: ”Kokonaisenergiankulutus on pienentynyt 75 prosenttia. Ja koska sähkökulut muodostavat kaksi kolmasosaa valaistuksen kokonaiskustannuksista, odotamme erittäin merkittäviä kustannussäästöjä.”

  • Smartform LED BBS460
    Smartform LED BBS460
    Uppoasennettavassa SmartFormissa todentuu Philipsin panostus yksinkertaisiin ja kestäviin ratkaisuihin. SmartForm-valaisinta on nyt saatavissa lediversiona. Erittäin monipuolisten ...
  • PowerBalance gen2
    PowerBalance gen2
    PowerBalance 2 on Philipsin energiatehokkain toimistostandardien mukainen ledivalaisin. Valaisin puolittaa energiakustannukset T5-ratkaisuun verrattuna, ja lisäksi sillä on pidempi...

Asukkaiden
elämänlaadun parantaminen

Tiimi

Holbækin kunta, Tanska

Asiakas

Moe A/S

Konsultoiva insinööritoimisto

SEAS-NVE

Alihankkija

Samankaltaiset asiakasesimerkit