Lisää brändejä

Akavatalo , Helsinki

ohjattava valaistus

Akavatalon valaistus
Helsinki, Suomi

 

Valaisimilla ja liiketunnistimilla luotiin energiatehokas ja häikäisemätön valaistus, joka soveltuu niin avokonttoriin, käytäville kuin neuvotteluhuoneisiinkin.

Philips PowerBalancella häikäisemätön valaistus

OccuSwitch-

tunnistimet

toimivat itsenäisesti ja lisäksi valaistusta voidaan ohjata tarvittaessa tilakohtaisesti."

 

- Jyrki Kokko, projektipäällikkö, Sweco Talotekniikka Oy

Philipsin päivänvalo- ja läsnäolo-ohjauksella noin 50 %:n energiansäästö

Taustaa

 

Akavatalossa tehtiin täydellinen sisätilojen saneeraus vuosina 2014–2015. Samalla uusittiin valaistus ja sen ohjaus. ”Toimistotilojen saneerauksessa oli tärkeää tehdä tiloista nykyaikaista työskentelyä varten muuntojoustavat. Samalla haluttiin parantaa viihtyvyyttä ja työtehokkuutta. Merkittävänä tekijänä hankkeessa olivat myös kiinteistön energiatehokkuus ja kestävän kehityksen tavoitteet”, kertoo Opetusalan ammattijärjestö OAJ ry:n kiinteistöpäällikkö Asko Lampsijärvi.

Patentoitu pyramidioptiikka tuo valon näkyviin ja luo tilaan valoisan ilmeen silti häikäisemättä ja häiritsemättä työskentelyä.

Ratkaisu

 

Valaistus uusittiin PowerBalance-ledivalaisimilla, joissa on Philipsin patentoima uudenlainen häikäisysuojaus, joka toimii ns. pyramidioptiikalla. Optiikka tuo valon näkyviin ja luo tilaan valoisan ilmeen silti häikäisemättä ja häiritsemättä työskentelyä. Valaisimen poikkeava ulkonäkö on saanut erittäin positiivisen vastaanoton. ”Se sopii mainiosti uusiin modernisoituihin työtiloihin ja antaa nykyaikaisen ja ajattoman ilmeen, joka miellyttänee myös vuosia eteenpäin”, toteaa Lampsijärvi.

PowerBalance ja GreenSpace-valaisimia toimitettiin yhteensä 1700 kappaletta. Valaistuksen ohjausratkaisuksi valittiin Philipsin OccuSwitch DALI BMS -anturit (750 kpl). Anturit ohjaavat ja säätävät työpisteiden ja käytävien valaistusta ennalta ohjelmoidulla tavalla.”Anturit ovat yhteydessä kiinteistöautomaatiojärjestelmään DALI-gatewayn kautta ja näin läsnäolotietoa voidaan käyttää hyödyksi myös ilmanvaihdon ohjauksessa”, kertoo projektipäällikkö Jyrki Kokko Sweco Talotekniikka Oy:stä. ”

Kokonaisuudessaan päivänvalo- ja läsnäolo-ohjauksella on laskettu saavutettavan yli 50 %:n energiansäästö Akavatalon jo valmiiksi energiatehokkaassa ledivalaistuksessa.

 • GreenSpace
  GreenSpace
  GreenSpace on kustannustehokas ja kestävä downlight-valaisin, jolla voidaan korvata perinteiset CFL-downlight-valaisimet. Valaisin perustuu uusimpaan leditekniikkaan, joka tarjoaa ...
 • PowerBalance gen2
  PowerBalance gen2
  PowerBalance 2 on Philipsin energiatehokkain toimistostandardien mukainen ledivalaisin. Valaisin puolittaa energiakustannukset T5-ratkaisuun verrattuna, ja lisäksi sillä on pidempi...
 • OccuSwitch DALI
  OccuSwitch DALI
  Yhdistetty tunnistin ja valaistusohjausjärjestelmä, joka on suunniteltu läsnäolontunnistukseen, päivänvalonsäätöön ja paikallisohjaukseen. Voi ohjata jopa 15 valaisinta, joissa on ...

Samankaltaiset Case Studyt