Lisää brändejä

Avokonttorin
ohjattava

valaistus

Kelan Yhteyskeskus Joensuu, Suomi

 

Kelan Yhteyskeskuksen Joensuun toimipaikassa toteutettu ohjattava henkilökohtainen valaistus.

Valaisimet 

ovat sopivan

älykkäitä, mutta myös käyttäjäystävällisiä.”

 

- Risto Kuosmanen, Granlund Joensuu Oy

Taustaa

 

Joensuun keskustassa sijaitsevan, vuonna 1961 rakennetun talon omistaa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa. Yhteensä 8 000 m2:n tiloihin saneerattiiin avokonttoritilaa, jossa on n. 150 työpistettä. Lisäksi rakennettiin toimisto- ja neuvotteluhuoneita. Kiinteistössä tehtiin täydellinen LVI- ja sähkösaneeraus, jossa koko tekniikka uusiittiin. Samalla uusittiin vanha valaistus sekä lisättiin jäähdytys.

Ratkaisu 


Rakennuksessa, jossa on paljon lasia, päivänvalon määrä on hyödynnettävä maksimaalisesti, jotta saavutetaan mahdollisimman hyvä energiatehokkuus. Avokonttorin valaistusohjaus on haasteellista, sillä ohjauksen avulla pitää saavuttaa energiansäästöä, mahdollistaa yleisvalaistuksen automaattinen valonsäätö sekä toteuttaa yksilöllinen valonohjaus. 

 

Joensuun Kelan puolelta toiveena oli työpistekohtainen himmennys, joka oli aiemmissa Kelan tiloissa toteutettu valaisimen vetonarun avulla. Suunnittelija, Risto Kuosmanen Granlund Joensuu Oy:stä, perehtyi eri valmistajien vaihtoehtoihin, mutta Philipsin TrueLine-valaisimen ja siihen integroidun ActiLume-ohjausjärjestelmän hinta ja ominaisuudet olivat ratkaisevia. 

 

Työpistekohtaiseen henkilökohtaiseen valaistuksen säätöön valittiin Philipsin IR-säädin (infra red), joka on kaksipainikkeinen painonappisäädin. Se on käyttäjälle helppokäyttöinen ja helppo omaksua. ”Käyttäjälle ei haluta asentaa ylivarusteltua tuotetta”, sanoo Risto Kuosmanen.

  • SmartForm TBS417
    SmartForm TBS417
    Upotettava SmartForm-tuoteperhe korostaa Philipsin panostusta yksinkertaisuuteen ja kestävyyteen. Neliön- ja suorakaiteenmuotoisissa moduulivalaisimissa voidaan käyttää MASTER TL5 ...
  • Indoor Accessories
    Indoor Accessories
    Sisätilojen valaistuksenohjaukseen tarkoitettuun lisävarustevalikoimaan kuuluu monenlaisia yleiskäyttöön tarkoitettuja tuotteita. Valikoima sisältää: valo- ja liiketunnistimia, kau...

Samankaltaiset Case Studyt