Valoisa tulevaisuus
potilaille, henkilökunnalle ja maapallolle

 

 

Vihreä terveydenhuolto

 

Kestävä terveydenhuolto ei tarkoita vain ympäristöstä huolehtimista. Se on myös valoisamman tulevaisuuden luomista niin potilaille, hoitohenkilökunnalle kuin osakkeenomistajillekin.

 

Kustannustehokkaalla ja hoitavalla valaistuksella päästään pitkälle. Energiaa säästävällä valaistuksella voit pitää nopeasti nousevat sähkökustannukset kurissa. Innovatiivisilla sairaalavalaistusjärjestelmillä voit myös vastata potilaiden muuttuviin tarpeisiin ja pysyä ajan tasalla lääketieteen tekniikan kehityksessä.

kestäviä terveydenhoitoympäristöjä luomassa

Miksi vaihtaa vihreään?

Henkilökunnan ja potilaiden hyväksi

Valaistuksella voidaan luoda viihtyisä ja käytännöllinen työympäristö, joka auttaa palkkaamaan ja sitouttamaan henkilökuntaa. Valaistus voi jopa parantaa työsuoritusta: tutkimusten mukaan hyvin valaistu ympäristö, jossa on myös luonnonvaloa, parantaa aivojen ja muistin toimintaa jopa 25 prosenttia.

 

Myös potilaat hyötyvät, sillä rauhoittava tunnelma vähentää ahdistusta. Oikea valaistus voi tutkitusti pidentää potilaiden unen kestoa kahdeksan prosenttia. Lisäksi voit sijoittaa energiatehokkaan valaistuksen tuomat säästöt laitteisiin, joilla voit tarjota parempaa hoitoa.

Lääkäri tutkii potilasta Catharina-sairaalassa

Tiesitkö?

Vihreiden rakennusten energiansäästö on jopa 30 % verrattuna tavallisiin rakennuksiin
Vihreiden rakennusten energiansäästö verrattuna tavallisiin rakennuksiin
Hyvin valaistu ympäristö voi parantaa muistin ja aivojen toimintaa jopa 25 %
Aivojen ja muistin toiminnan paraneminen hyvin valaistussa ympäristössä, jossa on myös luonnonvaloa
Kun sijoitat ylimääräiset 2 % budjetistasi kestävyyteen, voit saada summan takaisin jopa kymmenkertaisena
Kun sijoitat ylimääräiset 2 % budjetistasi kestävyyteen, saat summan  moninkertaisena takaisin

Kun sijoitat ylimääräiset 2 % budjetistasi kestävyyteen, voit saada summan takaisin jopa kymmenkertaisena.   

Liiketoimintaedut

Parempaa liiketoimintaa vihreän tekniikan avulla

Ottamalla käyttöön ympäristöä säästävää tekniikkaa voit saavuttaa useita liiketoimintatavoitteita. Vihreät rakennukset säästävät jopa 30 prosenttia energiaa tavallisiin rakennuksiin verrattuna, mikä pienentää käyttökustannuksia ja vapauttaa varoja muuhun käyttöön.  Kestävästi toimivat yritykset ovat tilastollisesti menestyneempiä kuin vertailuyritykset, ja niiden omaisuuden arvo on jopa 16 prosenttia suurempi.

 

Lisäksi vihreä sairaalarakennus tekee hyvää imagollesi. Kestävä tekniikka auttaa sinua saavuttamaan yritysvastuutavoitteesi, ja voit saada ympäristösertifikaatin paikallisviranomaisilta.

Vanha nainen ja hänestä huolehtiva sairaanhoitaja valaistulla käytävällä