Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Vieraanvarainen
  tunnelma

  Tilan ja järjestyksen luominen valolla

   

  Sekä kentälle saapuville että sieltä lähteville matkustajille tärkeintä on rentoutunut ja vieraanvarainen tunnelma. LED-valaistusjärjestelmällä luot turvallisen ja miellyttävän ilmapiirin sekä virität matkustajat lentokenttätunnelmaan heti terminaaliin sisään astuessa.

   

  Valaistusta voidaan myös hyödyntää opasteiden tehostamisessa ja matkustajien liikkumisen sujuvoittamisessa.


  Kun luot positiivisen ja miellyttävän matkustajakokemuksen, matkustajat suosivat kenttääsi jatkossakin. Ensivaikutelma luodaan aina terminaalipuolella.

  Valaistusta voidaan myös hyödyntää opasteiden tehostamisessa ja matkustajien liikkumisen sujuvoittamisessa.
  Valaistusta voidaan myös hyödyntää opasteiden tehostamisessa ja matkustajien liikkumisen sujuvoittamisessa.

  Tulo- ja lähtöaulat

   

  Lähtö- ja tuloaulat voivat olla lentokentän kiireisimpiä alueita. Matkustajat joutuvat saapuessaan itselleen vieraaseen ja usein kaoottiseen ympäristöön. Hyvä valaistus opastaa matkustajat vaivattomasti kohteisiinsa. Miellyttävä ja rauhallinen lähtöalue tuo helpotusta odottamiseen lähdön viivästyessä.

  Terminaalirakennus

  Lähtöselvitys- ja asiakaspalvelutiskit

   

  Mitä parempi valaistus, sitä helpompi henkilökunnan on työskennellä matkustajien kanssa ja tarkastaa heidän matkustusasiakirjansa. Tämä tekee tarkastuksesta miellyttävämmän ja tehokkaamman kokemuksen. Jono liikkuu eteenpäin nopeammin, ja kaikki pysyvät rauhallisina.

  Lähtöselvitys

  Yhdysalueet ja käytävät

   

  Ympäri vuorokauden auki olevalle lentokentälle yhdysalueet ja käytävät ovat kentän tärkeimpiä väyliä. Ne yhdistävät kentän eri alueet toisiinsa.

   

  Selkeästi merkittyjen reittien avulla lentokentällä liikkumisesta voi tehdä helppoa ja vaivatonta. Matalammalla valotasolla yhdysalueille voi luoda rauhallisen tunnelman. Kirkkaampi tunnelma taas voi korostaa tehokkuuden tunnetta ja liukukäytävien vauhdin tuntua.

  Liitäntä

  Tulli- ja passitarkastukset

   

  Turvallisuus on äärimmäisen tärkeää lentokentän toiminnalle ja maineelle. Matkustajat haluavat, että matkustusasiakirjojen tarkastus sujuu nopeasti, tehokkaasti ja ilman ongelmia. Samalla turvatarkastuksen henkilökunnan pitää säilyttää uskottavuutensa ja ammatillisuutensa. Oikeanlainen valaistus parantaa henkilöstön keskittymistä ja helpottaa kasvojen tunnistamista tulli- ja passitarkastuksissa. Koko prosessista tulee siten tehokkaampi ja turvallisempi, ja käsittelyaika nopeutuu.

  Tulli

  Turvatarkastusalueet

   

  Lentomatkustamisen turvallisuushuolet ovat lisääntyneet, ja matkustajat tarkastetaan nykyään entistä perusteellisemmin. Vartalotarkastukset ja skannaukset pitää tehdä hienovaraisesti niin, että matkustajille jää tarkastuksista positiivinen mielikuva. Hyvin valaistulla tarkastusalueella henkilökunta pysyy valppaana ja pystyy takaamaan kentän turvallisuuden.

  Turvallisuus

  Matkatavaroiden noutoalue

   

  Tyypillisesti matkatavaroiden noutoalue koostuu hihnoista, jotka kuljettavat matkatavarat vieressä odottaville matkustajille. Laukun odottaminen lennon jälkeen voi olla matkustajille epämukavaa.

   

  Luonnonmukainen, päivänvaloa jäljittelevä valaistusratkaisu tekee alueesta miellyttävämmän ja opastaa matkustajan nopeasti oikean matkatavarahihnan luo.

  Näin valaistus vaikuttaa matkustajan mielialaan.

  Matkatavaroiden käsittely

   

  Henkilökunnalle matkatavaroista huolehtiminen ja toiminnan sujuvuuden varmistaminen voi olla stressaavaa. 

   

  Luonnonmukainen, päivänvaloa jäljittelevä valaistusratkaisu lisää ahtaissa tiloissa työskentelevän henkilöstön työhyvinvointia. Se myös parantaa keskittymistä, tehostaa viestintää ja vähentää virheellisesti käsiteltyjen matkatavaroiden määrää.

  Matkalaukkuja

  Lennonohjaus

   

  Lennonvalvojat ovat lentokentän toiminnan keskiössä ja tärkeässä roolissa turvallisen ilmapiirin luomisessa. Heidän pitää neuvoa lentäjiä tarkasti ja tehokkaasti, ympäri vuorokauden, jotta lentoliikenne hoituu turvallisesti ja ajallaan. Virheisiin ei ole varaa. Haasteena on tarjota juuri oikeanlainen ympäristö työskentelyä varten, mikä parantaa keskittymistä ja tekee monimutkaisten laitteiden hallinnasta mahdollisimman helppoa niin yöllä kuin päivälläkin.

  Lennonohjaushuone. Näin valaistus vaikuttaa tuottavuuteen ja mielialaan.

  Myymälät ja odotusalueet

   

  Suunnittele kustomoituja valaistusratkaisuja, jotka houkuttelevat matkustajia ja pitävät heidät tyytyväisinä koko terminaalissa oleskelun ajan. Kohdistetut ja mielenkiintoiset kokemukset edistävät kaupankäyntiä, korostavat alueiden tärkeimpiä kohteita, ohjaavat matkustajia ja rohkaisevat tutkimaan kenttää tarkemmin.

  Lentokenttien myymälät ja odotusalueet

  Toimisto- ja konferenssitilat

   

  Toimisto- ja konferenssitilat ovat muuttuneet vuosien saatossa. Ennen niiden käyttötarkoitus oli rajoitetumpi, mutta nykyään toimisto on monikäyttötila, jonka toimivuus riippuu dynaamisten resurssien saatavuudesta – erityisesti valaistuksen. Yritysten pitää tehdä entistä enemmän työtä, jotta erilaisten toimintojen ja erilaisten työntekijöiden tarpeisiin voidaan vastata.

  Lentokenttien toimisto- ja konferenssitilat

  Julkisivut ja arkkitehtuuri

   

  LED-valaistus tarjoaa ennennäkemätöntä suunnitteluvapautta värien, dynamiikan, koon, energiatehokkuuden ja arkkitehtuuriin integroinnin suhteen. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia brändin rakentamiseen ja tunnelman luomiseen esimerkiksi valaistuksen dynaamisen vaihtelun ja korostus- ja väriefektien kautta. Julkisivuvalaistus voi muuttaa lentokentän merkittäväksi maanmerkiksi, eläväksi vieraanvaraisuuden symboliksi.

  w
  Lentokenttien arkkitehtuuri ja julkisivut

  Haluatko lisätietoja?

   

  Ota yhteyttä paikalliseen tukikeskukseen, jos sinulla on kysymyksiä.