Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Tyyliä ja tunnelmaa

  Friends Arenassa

  Friends Arena,
  Solna, Ruotsi


  Tutustu siihen, miten nykyaikainen stadionvalaistus auttaa Friends Arenaa hämmästyttämään faneja jo kaukaa
  Philipsin valaisema tyylikäs Friends Arena ulkoapäin

  Arkkitehtonisen
  valaistuksen haluttiin


  olevan rauhallista ja pehmeistä vaihtuvista väreistä koostuvaa. Valon täytyi olla tasaista, jotta valaistus loisi vaikutelman siitä, että stadionin ulkokuori on maalattu eri värein – ja tässä onnistuimme mielestämme erinomaisesti.”

   

  - Helena Åkerberg, valaistusarkkitehti, Lighthouse AB

  Friends Arenan väriä vaihtava julkisivu Ruotsissa
  Philipsin valaisema Friends Arenan tyylikäs, väriä vaihtava julkisivu Ruotsissa

  Asiakkaan vaatimukset

   

  Ruotsin uuteen kansallisareenaan tarvittiin valtava valaistusjärjestelmä. 65 000 katsojaa vetävän stadionin alkuperäinen valaistussuunnitelma osoittautui kuitenkin liian kalliiksi ja mahdottomaksi ylläpitää. Valaistussuunnittelutoimisto Lighthouse AB kehittikin siksi käytännöllisemmän suunnitelman Philipsin tekniikan avulla.

  Friends Arena -stadion on valaistu tehokkaasti Philipsin urheilukenttävalaistuksen avulla

  Oikea valaistus 


  Nykyaikaista arkkitehtuuria edustavaan upouuteen Friends Arenaan tarvittiin uudenlainen ja jännittävä valaistusratkaisu. Ajatuksena oli luoda elävä ulkovalaistusjärjestelmä, jota voidaan muokata erilaisten tapahtumien vaatimuksiin. Tämä tavoite mielessään suunnittelijat hakivat RGB-stadionvalaistusjärjestelmää, joka olisi tarpeeksi tehokas valaisemaan 24 metriä korkean julkisivun sekä ylä- että alapuolelta.

   

  Philips iColorGraze oli suunnittelijoiden valinta. Pienestä energiankulutuksestaan huolimatta se voi valaista kohteita pitkänkin matkan päästä luomalla elävän väriseinän. Valaisimet aseteltiin kolmen metrin välein tasapainoisen ilmeen takaamiseksi ja ylläpidon helpottamiseksi. Suunnittelijat valitsivat yhdessä arkkitehdin kanssa laastin, jonka sävy ja koostumus heijastavat valoa tyylikkäästi ja valaistusta korostavasti.

   

  Stadionin sisälle asennettiin 316 ArenaVision-valaisinta, jotka valaisevat kentän ja takaavat täydellisen näkyvyyden sekä pelaajille että faneille. Valonheittimet valaisevat koko kentän tehokkaasti erittäin pienellä energiankulutuksella. Lisäksi valaisimia voi suunnata yksitellen, jotta valaistustaso voidaan pitää alle 3 500 luksissa TV-lähetyksiä varten FIFAn vaatimusten mukaisesti. Kaikki tavoitteensa täyttänyt projekti on osoittautunut todelliseksi menestystarinaksi Friends Arenassa.


  Ledijulkisivuvalaistuksen väriä voidaan muuttaa nopeasti, esimerkiksi joukkueen väreihin tai kunkin tapahtuman vaatimuksiin sopivaksi. Tyylikkäät valoseinät – ovatpa ne sitten minkä värisiä tahansa – tekevät varmasti vaikutuksen kävijöihin jo kaukaa.

  • ArenaVision MVF404
   ArenaVision MVF404
   Ulkostadioneille ja suuriin sisähalleihin tarkoitettu 2 kW:n ArenaVision MVF404 -valonheitin on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen valaistus niin pelaajille, TV-kuvaukselle kuin p...

  Tyytyväisiä
  faneja 

  Tiimi

  Peab AB

  Rakennusyhtiö/asiakas

  Helena Åkerberg, Lighthouse AB

  Valaistusarkkitehti

  Samankaltaiset asiakasesimerkit