Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Ledit ja liiketunnistus -

  oivalliset kumppanit

  Dixi - Tikkurilan toimisto-
  ja liikekeskus


  Dixi on vuonna 2015 valmistunut vilkas asemakeskus Vantaan Tikkurilassa. Keskuksessa yhdistyvät juna-asema, bussiterminaali, kauppakeskus, ravintolamaailma sekä toimistotilat. Asemakeskukseen liittyy junaradan ylittävä asemasilta.
  CoreLine Waterproof pysäköintihallissa.

  Valaistussuunnittelun
  lähtökohtana

  oli käyttää energiatehokasta leditekniikkaa ja automaattista liiketunnistukseen pohjautuvaa valaistuksenohjausta eri tiloissa.”
  Asemalaituria valaisevat Pacific LED IP66 -valaisimet.

  Taustaa

   

  Tämän uudiskohteen valaistussuunnittelun lähtökohtana oli käyttää energiatehokasta leditekniikkaa ja automaattista liiketunnistukseen pohjautuvaa valaistuksenohjausta eri tiloissa niin paljon kuin mahdollista. Valaistuksen riittävyys liikennealueilla ja sisätiloissa todennettiin valaistuslaskelmin. Tämän lisäksi tehtiin lukuisia koevalaistuksia, jotta varmasti päästäisiin hyvään lopputulokseen.

  Bussiterminaalin yleisvalaistus on toteutettu CoreLine Waterproof IP65 -valaisimilla.

  Ratkaisu

   

  Pysäköintihallin valaistusta ohjataan liikeilmaisimien avulla siten, että se himmenee ja sammuu portaittain, kun liikettä ei ole. Ohjaus on toteutettu vyöhykkeittäin kaikissa pysäköintihallin kerroksissa. Valaisintyypiksi valikoitui erikoistilauksesta tehty DALI-ohjattava CoreLine Waterproof IP65. Parkkihallin ajorampin alla sijaitsevaa, asemalaiturille vievää kulkuväylää valaisevat rampin pohjaan upotetut tehokkaat Mini300 LED -alasvalot.

  Kadunpuoleinen hallin julkisivu on valaistu hillityn tasaisesti katuvalaisinpylväisiin asennetuilla DecoFlood LED -valonheittimillä. Myös bussiterminaalin yleisvalaistus toteutettiin CoreLine Waterproof IP65 -valaisimilla. Asemalaituria valaisevat Pacific LED IP66 -valaisimet. Ne on sijoitettu asemarakennuksen julkisivussa olevaan syvennykseen, josta ne leveän valonjakonsa ansiosta valaisevat koko laituritason junan oville saakka.

  Dixin toimistotornin läntistä julkisivua valaisevat hillitysti ClearFlood-valonheittimet, joita tarvittiin vain 2 kpl. Pohjoisesta päin Dixin maamerkkinä pimeään aikaan näkyy vihreänä hohtava toimistotornin iso parveke. Sen valaistus on tehty lineaarisilla eW Graze Powercore -seinänkorostusvalaisimilla.

  • CoreLine Waterproof
   CoreLine Waterproof
   CoreLine Waterproof täyttää CoreLine-lupauksen innovatiivisista, helppokäyttöisistä ja laadukkaista valaisimista. Tuotteen muotoilu on kapea ja tyylikäs, joten tuotteessa on säilyt...
  • Pacific LED WT460C
   Pacific LED WT460C
   Pacific LED -valaisimessa on tyylikäs muotoilu, erittäin tehokas optiikka, ja siinä on käytetty uusinta energiatehokasta leditekniikkaa. Pacific LED -valaisimella voidaan korvata p...
  • ClearFlood
   ClearFlood
   ClearFlood-valonheittimien avulla voit valita luumenien määrän tarkasti käyttökohteen mukaan. Kehittyneiden LEDien ja erittäin tehokkaan optiikan ansiosta tämä kilpailukykyinen rat...

  Samankaltaiset Case Studyt