Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

    Entistä

    miellyttävämpi

    sairaalaympäristö

    Bergmannsheil Buerin sairaala,
    Gelsenkirchen, Saksa
     

     

    Tutustu siihen, miten Bergmannsheil Buerin sairaala tarjoaa potilailleen parempaa hoitoa terveydenhuoltovalaistuksen avulla

    valaistusta potilashuoneisiin

    On hienoa
    nähdä,

    miten oikeanlainen valo voi parantaa ilmapiiriä.”

    Asiakkaan vaatimukset

     

    Kun Bergmannsheil Buerin sairaala avasi uuden 31-paikkaisen osaston, tunnelmasta haluttiin ennemmin hotellimainen kuin sairaalamainen. Philipsin tiimi oli valmiina auttamaan, mutta miellyttävän ilmapiirin ja kauniin valaistuksen luominen ei yksinään riittänyt. Lisäksi oli täytettävä korkeat hygienia- ja tekniikkavaatimukset, ja sairaala edellytti myös energiatehokasta ja nopeasti itsensä takaisin maksavaa ratkaisua.

    käytävien valaistusratkaisut

    Oikea valaistus


    Gelsenkirchenissä sijaitseva Bergmannsheil Buerin sairaala tarjoaa vaativaa erikoissairaanhoitoa jopa 20 000 potilaalle vuosittain. Sairaala toteutti pilottiprojektin, jonka tarkoituksena oli tehdä uudesta osastosta vähemmän steriili ja persoonaton. Tavoitteena oli luoda lämminhenkinen ja kaunis valaistus, jota potilaat voivat itse ohjata.

    Ledivalaistus osoittautui täydelliseksi reseptiksi tähän tarkoitukseen. Potilashuoneissa koristeelliset ledinauhat säteilevät epäsuoraa valoa puisten päätylevyjen takana, ja lukulampun ansiosta potilaiden on helppo lukea kirjoja ja lehtiä. Huoneiden yleisvalaistus toteutettiin perinteiset valaisimet korvaavilla DayZone-valaisimilla, jotka tuottavat miellyttävää, yhdenmukaista ja häikäisemätöntä valoa ja luovat kattoon kauniita kehävaikutelmia. Käytävien käytännöllisen kaunis valaistus toteutettiin upotetuilla StyliD Mini -kohdevalaisimilla ja LuxSpace Mini -downlight-valoilla. Tätä täydennettiin värillisillä nurkkavalaistusratkaisuilla, jotka korostavat ovenseutuja.

    Uutta valaistusjärjestelmää hallitaan dynaamisilla kosketusnäytöillä, joiden avulla henkilökunta voi säädellä valon väriä ja luoda tunnelmaa valmiiksi määritettyjen asetusten avulla. Sekä potilaat että henkilökunta ovat tyytyväisiä tuloksiin. Miellyttävä ilmapiiri edistää toipumista ja parantaa myös henkilökunnan viihtyvyyttä. Sairaala ei ole koskaan tuntunut näin kotoisalta.

    ”Nykyaikaisten ledilamppujen ansiosta värintoisto, visuaalinen miellyttävyys ja häikäisynesto ovat erinomaisella tasolla. Lisäksi energiaa kuluu osastolla huomattavasti aiempaa vähemmän. Pitkän käyttöiän ansiosta myös ylläpito- ja huoltokustannukset ovat pienemmät. Olemme siis saavuttaneet parhaat mahdolliset tulokset kaikilla osa-alueilla.”

    Samankaltaiset asiakasesimerkit