Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Akavatalo , Helsinki

  ohjattava valaistus

  Akavatalon valaistus
  Helsinki, Suomi

   

  Valaisimilla ja liiketunnistimilla luotiin energiatehokas ja häikäisemätön valaistus, joka soveltuu niin avokonttoriin, käytäville kuin neuvotteluhuoneisiinkin.

  Philips PowerBalancella häikäisemätön valaistus

  OccuSwitch-

  tunnistimet

  toimivat itsenäisesti ja lisäksi valaistusta voidaan ohjata tarvittaessa tilakohtaisesti."

   

  - Jyrki Kokko, projektipäällikkö, Sweco Talotekniikka Oy

  Philipsin päivänvalo- ja läsnäolo-ohjauksella noin 50 %:n energiansäästö

  Taustaa

   

  Akavatalossa tehtiin täydellinen sisätilojen saneeraus vuosina 2014–2015. Samalla uusittiin valaistus ja sen ohjaus. ”Toimistotilojen saneerauksessa oli tärkeää tehdä tiloista nykyaikaista työskentelyä varten muuntojoustavat. Samalla haluttiin parantaa viihtyvyyttä ja työtehokkuutta. Merkittävänä tekijänä hankkeessa olivat myös kiinteistön energiatehokkuus ja kestävän kehityksen tavoitteet”, kertoo Opetusalan ammattijärjestö OAJ ry:n kiinteistöpäällikkö Asko Lampsijärvi.

  Patentoitu pyramidioptiikka tuo valon näkyviin ja luo tilaan valoisan ilmeen silti häikäisemättä ja häiritsemättä työskentelyä.

  Ratkaisu

   

  Valaistus uusittiin PowerBalance-ledivalaisimilla, joissa on Philipsin patentoima uudenlainen häikäisysuojaus, joka toimii ns. pyramidioptiikalla. Optiikka tuo valon näkyviin ja luo tilaan valoisan ilmeen silti häikäisemättä ja häiritsemättä työskentelyä. Valaisimen poikkeava ulkonäkö on saanut erittäin positiivisen vastaanoton. ”Se sopii mainiosti uusiin modernisoituihin työtiloihin ja antaa nykyaikaisen ja ajattoman ilmeen, joka miellyttänee myös vuosia eteenpäin”, toteaa Lampsijärvi.

  PowerBalance ja GreenSpace-valaisimia toimitettiin yhteensä 1700 kappaletta. Valaistuksen ohjausratkaisuksi valittiin Philipsin OccuSwitch DALI BMS -anturit (750 kpl). Anturit ohjaavat ja säätävät työpisteiden ja käytävien valaistusta ennalta ohjelmoidulla tavalla.”Anturit ovat yhteydessä kiinteistöautomaatiojärjestelmään DALI-gatewayn kautta ja näin läsnäolotietoa voidaan käyttää hyödyksi myös ilmanvaihdon ohjauksessa”, kertoo projektipäällikkö Jyrki Kokko Sweco Talotekniikka Oy:stä. ”

  Kokonaisuudessaan päivänvalo- ja läsnäolo-ohjauksella on laskettu saavutettavan yli 50 %:n energiansäästö Akavatalon jo valmiiksi energiatehokkaassa ledivalaistuksessa.

  • GreenSpace
   GreenSpace
   GreenSpace on täydellinen LED-downlight-ratkaisu asiakkaille, jotka kaipaavat useisiin käyttökohteisiin soveltuvaa valaisinta ja haluavat, että alkuinvestointi ja valaisimen käyttö...

  Samankaltaiset Case Studyt