Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Avokonttorin
  ohjattava

  valaistus

  Kelan Yhteyskeskus Joensuu, Suomi

   

  Kelan Yhteyskeskuksen Joensuun toimipaikassa toteutettu ohjattava henkilökohtainen valaistus.

  Valaisimet 

  ovat sopivan

  älykkäitä, mutta myös käyttäjäystävällisiä.”

   

  - Risto Kuosmanen, Granlund Joensuu Oy

  Taustaa

   

  Joensuun keskustassa sijaitsevan, vuonna 1961 rakennetun talon omistaa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa. Yhteensä 8 000 m2:n tiloihin saneerattiiin avokonttoritilaa, jossa on n. 150 työpistettä. Lisäksi rakennettiin toimisto- ja neuvotteluhuoneita. Kiinteistössä tehtiin täydellinen LVI- ja sähkösaneeraus, jossa koko tekniikka uusiittiin. Samalla uusittiin vanha valaistus sekä lisättiin jäähdytys.

  Ratkaisu 


  Rakennuksessa, jossa on paljon lasia, päivänvalon määrä on hyödynnettävä maksimaalisesti, jotta saavutetaan mahdollisimman hyvä energiatehokkuus. Avokonttorin valaistusohjaus on haasteellista, sillä ohjauksen avulla pitää saavuttaa energiansäästöä, mahdollistaa yleisvalaistuksen automaattinen valonsäätö sekä toteuttaa yksilöllinen valonohjaus. 

   

  Joensuun Kelan puolelta toiveena oli työpistekohtainen himmennys, joka oli aiemmissa Kelan tiloissa toteutettu valaisimen vetonarun avulla. Suunnittelija, Risto Kuosmanen Granlund Joensuu Oy:stä, perehtyi eri valmistajien vaihtoehtoihin, mutta Philipsin TrueLine-valaisimen ja siihen integroidun ActiLume-ohjausjärjestelmän hinta ja ominaisuudet olivat ratkaisevia. 

   

  Työpistekohtaiseen henkilökohtaiseen valaistuksen säätöön valittiin Philipsin IR-säädin (infra red), joka on kaksipainikkeinen painonappisäädin. Se on käyttäjälle helppokäyttöinen ja helppo omaksua. ”Käyttäjälle ei haluta asentaa ylivarusteltua tuotetta”, sanoo Risto Kuosmanen.

  Samankaltaiset Case Studyt