Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Liikenneturvallisuutta parantava

  tunnelivalaistus

  Lundbyn tunneli,
  Göteborg, Ruotsi


  Tutustu, kuinka ledivalaistus parantaa pitkän Lundbyn tunnelin turvallisuutta.
   Lundbyn tunneli on valaistu Philipsin tunnelivalaistusratkaisulla

  Olimme huolissamme
  ledivalaistuksen


  aiheuttamasta häikäisystä, mutta huolemme osoittautui täysin turhaksi. TunLite-ledivalaisin jakaa valon tasaisesti ja tuottaa yhdenmukaista valoa – lisäksi ratkaisu on erittäin tyylikäs.”

   

  -Berth Torsson, Ruotsin liikenneviraston tekninen projektipäällikkö

  Philipsin valaisema Lundbyn tunneli
  Philipsin valaisema Lundbyn tunneli

  Asiakkaan vaatimukset

   

  Göteborgissa sijaitsevaan Lundbyn tunneliin tarvittiin laadukas valaistusratkaisu. 2,2 kilometriä pitkän tunnelin valaistusjärjestelmät ovat käytössä ympäri vuorokauden. Kun nykyisten valojen käyttöikä päättyi, Ruotsin liikennevirasto halusi korvata ne uusimman tekniikan mukaisella ratkaisulla.

  Oikea valaistus 


  Laadukkaan tunnelivalaistuksen täytyy täyttää monia erilaisia vaatimuksia. Ruotsin liikennevirasto halusi energiatehokkaita valaisimia, jotka tuottavat valkoista valoa hyvällä värintoistolla. Koska huolto- ja ylläpitotyöt tunnelissa ovat kalliita ja häiritsevät liikennettä, valaisimien käyttöiän pitää myös olla pitkä. Lisäksi järjestelmän täytyi täyttää kirkkausvaatimukset ja tarjota tasainen valaistus ilman välkyntää.

   

  Philips TunLite -ledivalaisin kävi läpi kattavat testit. ”Teimme testiasennuksen kymmenellä 66 watin TunLite-ledivalaisimella”, kertoo Berth Torsson, Ruotsin liikenneviraston tekninen projektipäällikkö. ”Ledivalaisimien tulokset olivat niin hyviä, että kokeilimme tehon pudottamista 61 wattiin. Tulokset olivat todella vaikuttavia, joten asensimme 160 valaisinta tunnelin katon keskivaiheille. Valaisimien välinen etäisyys on nyt kahdeksan metriä, kun aiemmin se oli vain kuusi metriä. Olemme nyt päättäneet asentaa ledivalaisimet koko tunneliin.”

  Nyt tarvitsemme vähemmän valaisimia, mikä pienentää kokonaiskustannuksia. Lisäksi uusi valaistusratkaisu on parantanut tunnelin turvallisuutta. Berth Torsson kertoo: ”Käyttäjät ovat reagoineet myönteisesti. Heidän mielestään valkoinen ledivalo on paljon parempaa kuin vanhojen SON-lamppujen keltainen valo. Lisäksi ledivalojen värintoistoindeksi on parempi (70), mikä parantaa tunnelin liikenneturvallisuutta”.

  Uraauurtavien ledivalaisinten käyttöikä on 60 000 tuntia, mikä pienentää huoltokustannuksia ja vähentää liikennehäiriöiden määrää. Energiankulutus on pienentynyt 21 000 kilowattitunnilla vuodessa ja hiilidioksidipäästöt 25 tonnilla vuodessa.

  Liikenneturvallisuuden parantaminen
  valaistuksen avulla

  Tiimi

  Ruotsin liikennevirasto, Berth Torsson

  Asiakas