Lisää brändejä

Halogeenilamput

Halogeenivalo on ympäristöystävällistä ja erottuu kirkkaudellaan. Se luo täyteläisiä kontrasteja ja valaisee tilat puhtaalla ja kirkkaalla tunnelmalla. Philips-halogeenilamppujen monipuolinen muoto- ja kokovalikoima sopii hyvin monenlaisiin valaisimiin ja kohteisiin.

 

Halogen Classic-valikoima vastaa muodoltaan perinteisiä hehkulamppuja, mutta on kirkkaampi ja kestävämpi. Halogen Classic-lamput ovat siis luonnollisin vaihtoehto hehkulampuille.

 

Tutustu kaikkiin Philips-halogeenilamppuihin

Päivitä nyt
LED-lamppuun

Historia
 

Philipsin insinöörit kehittivät vuonna 1955 bromia käyttävän halogeenilampun. Se oli tehokkaampi kuin tuolloin käytetyt jodilamput, ja siitä muodostui standardi. Lähes 60 vuotta myöhemmin Philips kehitti halogeenitekniikkaa edelleen ja sai aikaan nykyisen erinomaisen halogeenilampun.


Tutustu kaikkiin Philips-halogeenilamppuihin

 

Halogeenilamppujen toiminta


Halogeenilamppua kutsutaan myös kvartsihalogeenilampuksi ja volframi-halogeenilampuksi. Se on kaikkien tunteman hehkulampun kehittynyt muoto. Halogeenilampussa on tavallisen hehkulampun kaltainen volframihehkulanka. Samantehoinen lamppu on kuitenkin paljon pienikokoisempi ja sisältää halogeenikaasua. Lasikupu on valmistettu sulatetusta kvartsilasista, piipitoisesta lasista tai alumiinisilikaatista. Halogeenilamppu on tavallista lasia vahvempi, jotta se kestäisi suuren sisäisen paineen. Lämpötila nousee nopeasti. Halogeenit kiehuvat kaasuksi suhteellisen matalissa lämpötiloissa. Halogeeni on yhdenarvoinen alkuaine, joka muodostaa helposti negatiivisia ioneja. Halogeeneja on viisi: fluori, kloori, bromi, jodi ja astatiini. Halogeenilamppu on kooltaan pieni ja valontuotoltaan suuri.

 

Halogeenivalaistus antaa kirkkaan kokemuksen
 

Etsitkö lamppua, joka syttyy heti täyteen kirkkauteen? Haluatko säätää valon määrää tarpeen mukaan?

Halogeeni on sinulle sopiva lamppu:
 

• Ylivoimaisen laadukas valo ja erinomainen värintoisto (Ra=100)

• Täysin himmennettävä (0−100 %) kaikille kirkkaustasoille

• Nopeasti syttyvä, ei lämpenemisaikaa

• Pitkä käyttöikä pienentää vaihtokustannuksia

• Pieni koko, helppo asentaa

• Pidempi käyttöikä kuin tavanomaisilla hehkulampuilla

Lamppuja on saatavana monenmuotoisina ja -kokoisina, joten löydät varmasti tarpeisiisi sopivan.Tutustu Philipsin koko halogeenivalikoimaan 

Suosittuja tuotteita

Tutustu suosittuihin tuotteisiimme ja valitse oikea lamppu


Yleisimmät kysymykset

 

Haluatko tietää lisää halogeenilampuista? Lue vastaukset viiteen kysytyimpään kysymykseen.

 

 

1. Mikä halogeenilamppu on?

 

Halogeeni on eräs hehkulampun tyyppi. Siinä on tavallisen kotona käytettävän hehkulampun kaltainen volframihehkulanka. Lamppu on kuitenkin täytetty halogeenikaasulla, yleensä bromilla tai jodilla. Halogeenivalonlähde antaa kirkkaan valkoista valoa, jonka värintoisto on erinomainen, joten se sopii moniin käyttökohteisiin erittäin hyvin.

 

2. Mitkä ovat halogeenilampun edut?

 

Halogeenilampuilla on monia etuja:

 

- Erittäin laadukas valo ja erinomainen värintoisto (Ra=100)

- Täysin himmennettävä

- Halogeenivalo on ympäristöystävällinen ja erottuu säkenöivästi joukosta
- Philips-halogeenilamppujen muoto- ja kokovalikoima on laaja, ja ne on suunniteltu sopimaan monenlaisiin valaisimiin ja käyttökohteisiin
- Käyttöikä on tavanomaista hehkulamppua pidempi
- Lämpenemisaikaa ei ole, Philips-halogeenilamput syttyvät heti

 

3. Ovatko kaikki halogeenilamput himmennettäviä?

 

Halogeenilamput on suunniteltu toimimaan erittäin korkeissa lämpötiloissa, mikä takaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn. Lamppu voidaan himmentää yli 60 prosenttiin nimellisjännitteestä. On suositeltavaa palata täyteen kirkkauteen minuutin ajaksi ennen lamppujen sammuttamista.

 

4. Miksi halogeenilamppu kestää pidempään kuin hehkulamppu?

 

Halogeenilamput kestävät kahdesta viiteen kertaan pidempään kuin perinteiset hehkulamput. Tämä johtuu halogeenin regeneratiivisesta kierrosta. Halogeenikaasu auttaa haihtuneita volframihiukkasia kerääntymään takaisin hehkulankaan lampun seinämän asemesta. Tämä viivyttää hehkulangan rikkoutumista ja pidentää lampun käyttöikää.

 

5. Miten halogeenilamppujen valontuotto pysyy jatkuvasti samana?

 

Halogeenilamppujen valontuotto pysyy samana koko lampun käyttöiän, sillä volframihiukkaset kerääntyvät takaisin hehkulankaan eivätkä kiinnity lampun seinämään, mikä vähentää lampun mustumista huomattavasti ja säilyttää valontuoton samana.

 


Hyödyllisiä tietoja

 

Valitsisinko halogeenilampun? Kerromme, miksi.

 

 

 

Valo on luonnollista, kirkasta, säkenöivää ja lämmintä, ja lamppu on täysin himmennettävissä.

Tarjolla olevasta erittäin laajasta valikoimasta löytyy aina oikeanlainen lamppu kulloisiinkin tarpeisiisi ja olemassa oleviin valaisimiin.

Tutusta lampun muodosta heijastinlamppujen kautta erikoisvalaisimiin − halogeenilamput tarjoavat kaikista lampputyypeistä laajimmat mahdollisuudet ja ovat kuitenkin jopa 30 % taloudellisempia kuin perinteiset hehkulamput.
 

 

Lyhyesti:

Jos etsit nopeinta ja helpointa tapaa korvata kaikki kotisi perinteiset lamput, muttet suostu tinkimään

totutusta kirkkaasta, säkenöivästä ja lämpimästä valosta − halogeenilamput ovat täydellinen valinta.

Halogeenivalikoima