Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Desinfioi kotisi bakteereista ja viruksista helposti ja tehokkaasti

  Suojaa kotisi viruksilta ja bakteereilta UV-C-valaistuksella

   

  Philipsin UV-C-desinfiointilaitteet neutralisoivat tehokkaasti virukset ja bakteerit muutamassa minuutissa. Sisäänrakennetut tunnistimet ja ajastimet tuovat lisäturvaa sekä sinulle että perheellesi.

  wallet, phone and keys
  icon bacteria
  Kaikki tähän mennessä testatut bakteerit ja virukset reagoivat UV-C-desinfiointiin²
  icon laboratory
  Philipsin pintoja desinfioivat UV-C-tuotteet, joissa on käytössä Philipsin UV-C-valonlähteet, pystyvät deaktivoimaan SARS-CoV-2-viruksen (COVID-19-koronavirustaudin aiheuttajan) pinnoilla yli 99 % alle havaittavan tason3
  icon minutes
  Desinfioi pinnat ja esineet minuuteissa¹

  Mitä on UV-teknologia?

   

  UV-C-valon aallonpituus 100–280 nm. Valon bakteereita neutraloiva vaikutus on voimakkaimmillaan 265 nm:n aallonpituudella. Philipsin matalapaineisissa UV-C-lampuissa pääasiallinen valon aallonpituus on 254 nm, jonka vaikutus DNA:han on 85 % valotehon huippuarvosta ja 80 % IES-käyrällä. Tämän vuoksi bakteereita neutraloivat lamput hajottavat erittäin tehokkaasti mikro-organismien DNA:ta. Silloin bakteerit eivät voi lisääntyä ja aiheuttaa tautia.

   

  Mikro-organismien varsinainen resistanssi UV-valoa vastaan vaihtelee huomattavasti. Lisäksi mikro-organismin ympäristö vaikuttaa suuresti sen neutraloimiseksi vaadittavaan säteilyannokseen.

  uv-c tech
  uv-c graph

  Philipsin UV-C-desinfiointituotteet

  UV-C-desinfioiva pöytälamppu

  silver product

  UV-C desinfiointilaatikko

  UV-C-box

  UV-C desinfiointilaatikko mini

  minibox

  UV-C ilmanpuhdistin

  aircleaner
  icon use
  Helppokäyttöinen, selkeä ohjauspaneeli ja ääniopastus
  icon protection
  Lisäturvaa tunnistimien ja ajastimien ansiosta
  icon experience
  Philipsillä on 35 vuoden kokemus UV-C-valaistuksesta

  Philipsin UV-C-tuotteiden asennus ja käyttö on helppoa

  Philips UV-C disinfection desk lamp
  Philips UV-C box

  Usein kysytyt kysymykset

  UV-C-desinfioiva pöytävalaisin

  Philipsin UV-C-desinfioivan pöytävalaisimen ulkonäkö ja tuntuma on hyvin samanlainen kuin kilpailijoilla. Mikä erottaa Philipsin muista?

  Useimmat kilpailijat käyttävät tuotteissaan muovirunkoa, joka vaurioituu helposti lyhyen UV-C-altistuksen jälkeen. Philipsin UV-C-desinfioivassa pöytälampussa on täysmetallinen runko, joka kestää pidempään UV-C-altistusta.

  Mistä tiedän, että huoneeseen on turvallista palata UV-C-desinfioinnin jälkeen?

  Tuotteen laadukas mikroaaltotunnistin havaitsee ihmiset ja lemmikit. UV-C-desinfioiva pöytävalaisin sammuu automaattisesti, kun tunnistin havaitsee tilassa ihmisiä tai lemmikkejä.

  Kuinka kauan Philipsin UV-C-desinfioivan pöytävalaisimen tulee olla päällä, jotta desinfiointi olisi tehokasta?

  Kylpyhuone / Keittiö: 15

  minMakuuhuone: 30 min

  Olohuone: 45 min

  Desinfioinnin teho vaihtelee desinfiointiajan, etäisyyden ja pinnan/kohteen tyypin mukaan

  *olohuone – 28 m2, 3 m:n etäisyys, makuuhuone – 20 m2, 2,5 m:n etäisyys, kylpyhuone / keittiö – 13 m2, 2 m:n etäisyys.

  Mitkä ovat Philipsin UV-C-desinfioivan pöytävalaisimen takuuehdot?

  2 vuoden takuu ostokuitin päivämäärästä. Philipsin UV-C-desinfioiva pöytävalaisin vaihdetaan 1-1-periaatteella, koska se voidaan vaihtaa vain kokonaisena.

   

  *Tuotteen teho tiettyjen virusten, bakteerien, alkueläinten, sienten tai muiden haitallisten mikro-organismien inaktivoinnissa on kuvattu tuotteen mukana toimitetussa käyttöoppaassa. Signify ei lupaa tai takaa, että tuotteen käyttö suojaa tai estää käyttäjiä tartunnalta viruksilta, bakteereilta, alkueläimiltä, sieniltä, sairauksilta tai taudeilta. Tuotetta ei ole hyväksytty, se ei ole tarkoitettu eikä sitä saa käyttää lääkinnällisten laitteiden desinfiointiin tai terveydenhuollon tiloissa. Signify ei ole vastuussa mistään vaateista tai vahingoista, jotka voivat johtua tai liittyä tuotteen muuhun kuin sen tarkoitettuun käyttöön tai sen käyttöohjeiden vastaisesti, sellaisina kuin ne on kuvattu tuotteen mukana toimitetussa käyttöoppaassa. 

  Voidaanko laitetta käyttää terveydenhuollon tiloissa?

  Tätä UV-C-laitetta ei ole hyväksytty ja/tai sertifioitu lääkinnälliseksi laitteeksi, eikä sitä voida käyttää lääkinnällisten laitteiden pintojen desinfiointiin (esim. huoneessa olevat lääkinnälliset laitteet, kirurgiset maskit ja/tai kirurgiset hengityssuojaimet).

  Pystyykö tämä laite inaktivoimaan COVID-19-tautia aiheuttavan viruksen?

  Boston Universityn National Emerging Infectious Diseases Laboratories (NEIDL) -laboratorion tutkimuksen perusteella, josta Boston University julkaisee tieteellisen julkaisun, laboratorio-olosuhteissa Signifyn UV-C-valolähteillä tehty valoaltistus UV-C-annoksella 5 mJ/cm2 (altistusaika 6 sekuntia) vähensi SARS-CoV-2-viruksen määrää pinnalla 99 %. Sama tutkimus osoitti, että UV-C-annos 22 mJ/cm2 vähensi SARS-CoV-2-viruksen määrää pinnalla 99,9999 % (altistusaika 25 sekuntia).

  NEIDL on huippuluokan tutkimuslaitos, jonka laboratoriot on luokiteltu eristystasoilla 2, 3 ja 4. 

  Tutkimuksen, jonka avulla nämä tutkimustulokset ja tiedot on saatu, suorittivat tri. Anthony Griffiths, Boston University School of Medicinen mikrobiologian apulaisprofessori ja tri. Griffithsin tiimi Boston Universityn National Emerging Infectious Diseases Laboratoriesin tiloissa, joka sijaitsee Bostonissa, Massachusettsissa, Yhdysvalloissa.3 Tutkimustiedot ovat saatavilla pyynnöstä. 

  Ovatko Philipsin UV-C-desinfioivat pöytävalaisimet sertifioitu?

  Tämä UV-C-laite on sertifioitu seuraavien standardien mukaan

  Standardi/ohjeet: Turvallisuus

  UV-C-turvallisuus: GLA UV-C Safety guideline ml. IEC 62471

  UV-C desinfiointilaatikko

  Voiko UV-C-desinfiointilaatikkoa käyttää ihmisten ja lemmikkien läheisyydessä?

  Laatikko on suljettu yksikkö, joka on suunniteltu siten, ettei UV-C-valo ei pääse karkaamaan. Laatikko sammuu automaattisesti, jos sen kansi avataan käytön aikana. Noudata kaikkia käyttöohjeita ja varoituksia. 

  Kuinka kauan UV-C-desinfiointilaatikolla kestää desinfioida pieniä esineitä?

  Valittavanasi on kolme eripituista desinfiointijaksoa, joiden pituus valitaan desinfioitavien esineiden määrän mukaan. Philips suosittelee 10 minuutin ohjelmaa, jos laatikko on 50 % täynnä, 15 minuuttia, jos laatikko on 75 % täynnä, ja 20 minuuttia, jos laatikko on 100 % täynnä. HUOM: älä täytä laatikkoa liian täyteen, sillä se voi estää tiettyjä esineitä tai pintoja altistumasta UV-C-valolle, mikä tekee desinfioinnista tehottoman. Älä pinoa esineitä päällekkäin tai peitä pintoja UV-C-säteilyltä.

  Onko esineet aseteltava laatikkoon tietyllä tavalla?

  Ei. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu sisäosa on erittäin heijastava, mikä tekee desinfioinnista tehokkaampaa – huolimatta siitä, miten esineet on aseteltu. Voit laittaa pienimmät henkilökohtaiset esineet kätevästi omaan lokeroon desinfiointijakson ajaksi. HUOM: älä täytä laatikkoa liian täyteen, sillä se voi estää tiettyjä esineitä tai pintoja altistumasta UV-C-valolle, mikä tekee desinfioinnista tehottoman. Älä pinoa esineitä päällekkäin tai peitä pintoja UV-C-säteilyltä.

  Entä jos desinfioitavat esineet ovat kosteita?

  Ei hätää. Kuivaustoiminto poistaa kaiken kosteuden esineistä.  Valittavana on myös automaattinen toiminto, joka kuivaa ja desinfioi esineet yhdellä kertaa. Huomaa, että Kuivaus- tai Desinfiointi+Kuivaus -toiminnon käyttäminen elektroniikkatuotteille voi vahingoittaa tuotetta. Tutustu käyttöohjeisiin ja siinä mainittuihin varoituksiin.

  icon caution

  Varoitus

  UV-C-säteilylle altistuminen voi olla haitallista ihmisille ja eläimille. Noudata ennen käyttöä kaikkia tuotteen ohjekirjan turvallisuusohjeita.
  1. Desinfioinnin teho vaihtelee desinfiointiajan, etäisyyden ja pinnan/kohteen tyypin mukaan. Katso lisätietoja tuotteen ohjekirjasta/verkkosivulta.
  2. Fluence (UV Dose) Required to Achieve Incremental Log Inactivation of Bacteria, Protozoa, Viruses and Algae. Tarkistettu, korjattu ja laajennettu Adel Haji Malayeri, Madjid Mohseni, Bill Cairns and James R. Bolton. Aiemmin Gabriel Chevrefils (2006) ja Eric Caron (2006). Vertaisarvionti Benoit Barbeau, Harold Wright (1999) ja Karl G. Linden.
  3. Laboratoriotutkimuksissa Signifyn UV-C-valonlähteet neutraloivat SARS-CoV-2-viruksen vaarattomaksi jopa 9 sekunnin valoaltistuksella (Storm et al., 2020, luettavissa täältä). Tässä tutkimuksessa käytettiin UV-C-säteilyn voimakkuutta 0,849 mW/cm2 9 sekunnin ajan, UV-C-annoksella 7,64 mJ/cm2. Philipsin pintoja desinfioivat UV-C-tuotteet, (joissa on käytössä Philipsin UV-C-valonlähteet), vähentävät virusten tartuttavuutta yhtä paljon, kunhan jokaisella säteilytetyllä pinnalla saavutetaan yhtä suuri UV-C-annos.
  4. A comparison of pulsed and continuous ultraviolet light sources for the decontamination of surfaces. McDonald K.F., Curry R.D., Clevenger T.E., Unklesbay K., Eisenstark A., Golden J., Morgan R.D. IEEE Trans. Plasma Sci. 2000;28:1581–1587. doi: 10.1109/27.901237.