Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Osallistu  
  kansainväliseen
  kaupunkivalaistuksen juhlintaan

  city.people.light -palkintokilpailu

  Philipsin ja LUCI:n vuonna 2003 perustamalla city.people.light -palkinnolla palkitaan kaupunkien valaistusprojekteja, jotka parhaiten edistävät kaupunkiympäristön viihtyvyyden lisäämistä ja kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista valaistuksen avulla.
  Palkitsemalla ja tuomalla esiin tämän yhteisen kaupunkivalaistusvision jakavia kaupunkeja, valaistus- ja kaupunkisuunnittelijoita sekä arkkitehteja kaikkialta maailmasta city.people.light -palkinnot tukevat maailmanlaajuisia pyrkimyksiä tehdä kaupungeista entistä viihtyisämpiä ja ympäristöystävällisempiä.

   

  Katso video vuoden 2014 city.people.light -palkinnoista

   

  Tutustu parhaisiin paloihin vuoden 2014 city.people.light -kilpailun osallistujista.

  Katso vuoden 2013 City.People.Light-palkintotilaisuus

  Miksi kilpailuun kannattaa osallistua?


  Kilpailussa ei ole kyse vain palkintojen voittamisesta: sen avulla pääset esittelemään työtäsi kansainvälisesti sekä hyödyntämään monia muitakin etuja. Kolmen palkitun projektin edustajat palkitaan seuraavin tavoin:

   

  • He pääsevät tapaamaan vuosittaisessa LUCI-tapahtumassa 100 kaupungin edustajia eri puolilta maailmaa.
  • Heidän projektinsa esitellään palkintogaalassa, Philipsin ja LUCI:n sivustoissa, sosiaalisessa mediassa ja lehdistössä.
  • He pääsevät osallistumaan vuosittaiseen LUCI-tapaamisen konferensseihin, joissa he voivat jakaa kokemuksiaan muiden asiantuntijoiden kanssa.

   

  Lisäksi 20 parasta projektia esitellään vuosittaisessa city.people.light -videossa. Ne pääsevät palkintojen kunniaseinälle, joka sisältää palkittujen kaupunkisuunnittelijoiden nimet. Kunniaseinä on nähtävillä noin 100 kaupungin edustajille eri puolilta maailmaa.

  Ihmiset ovat syömässä Guangzhoun kunnan järjestämillä gaalaillallisilla

  Vuoden 2014 voittajat

  Leipzigin kaupunki Saksassa voitti ykköspalkinnon Richard-Wagner-Platzin uudistamisprojektistaan 12. vuosittaisessa city.people.light -palkintogaalassa 7.11.2014 Dubrovnikissa Kroatiassa. Valaistussuunnitelmasta vastasi Bonnissa ja Berliinissä toimiva Licht Kunst Licht, joka myös palkittiin.

   

  Lue lisää

  People’s Choice -palkinto

  Kaupungit kaikkialla maailmassa pyrkivät parantamaan kaupunkitilojen viihtyisyyttä ja yleistä hyvinvointia valaistuksen avulla. Monissa näistä projekteista tutkitaan erilaisia tapoja parantaa asukkaiden viihtyisyyttä ja kestävän kehityksen tavoitteiden huomioimista. Mitkä uusista osallistujista mielestäsi ansaitsevat People's Choice -palkinnon?

   

  Äänelläsi on merkitystä – kerro meille, mikä kaupunkivalaistusprojekti on oma suosikkisi.

  People's Choice -yleisöäänestys alkaa heinäkuussa 2015.

  Monta kilpailuun osallistuvaa projektia yhdessä kuvassa