Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Kaupunkivalaistuksen
  uusi aikakausi

  city.people.light -tutkimus

  Valaisevaa inspiraatiota. city.people.light -tutkimus keskittyy kaupunkivalaistuksen uusimpiin käänteisiin sekä tulevaisuudennäkymiin. Arkkitehtien, kaupunkisuunnittelijoiden ja luovien johtajien panokseen perustuvassa projektissa tutkitaan sitä, miltä kaupunkimme näyttävät ja miltä ne vaikuttavat tulevaisuudessa.

   

  Tutkimusohjelman uusimmat tulokset julkaistaan kirjassa, joka sisältää asiantuntijoiden haastattelijoita, tietoa tärkeimmistä trendeistä sekä Create the Livable City -työpajoissa luotujen inspiroivien valaistuskonseptien esittelyitä.

   

  Tästä yhteenvedosta saat hieman esimakua siitä, miltä Euroopan kaupunkien tulevaisuus saattaa näyttää niin sosiokulttuurisesta kuin kaupunkivalaistuksen näkökulmasta.

   

  2014 city.people.light -kirjaa on saatavilla erikoiskirjakaupoissa kaikkialla maailmassa. Voit ostaa sen myös Amazon.comista tai lukea sen nettiversion. Tutustu myös alla olevaan ladattavien resurssien osioon.

  Sketch from the research book of city.people.light

  Asiantuntijoiden haastattelut

   

  Oletko valmiina tutustumaan uusiin oivalluksiin? Kirja sisältää tunnettujen ajattelijoiden, alan asiantuntijoiden sekä johtavien kaupunkisuunnittelijoiden ja arkkitehtien vuoropuheluita.

  Interview from an expert

  Urban Futures -työkalu

   

  Urban Futures -työkalu on city.people.light-ohjelman tarpeisiin suunniteltu aputyökalu. Lue lisätietoja tästä käytännöllisestä analyysityökalusta sekä siitä, miten se voi auttaa sinua valaistusstrategiasi suunnittelussa.

  An expert is explaining the urban futures matrix

  Työpajat  

   

  Tutustu Create the Livable City -työpajoissa kehitettyihin valaistuskonsepteihin. Työpajoja järjestettiin kuudessa eurooppalaisessa kaupungissa – ja niihin osallistui Euroopan johtavia kaupunkisuunnittelijoita ja maisema-arkkitehteja.

  A woman is sketching during a workshop

  Marco Bevolo

   

  Marco Bevolo on strategisen suunnittelun, ihmistutkimuksen ja kaupunkien tulevaisuudentutkimuksen asiantuntija. Hän on perustanut Marco Bevolo Consulting -yrityksen – ja aiemmin hän työskenteli johtajana Philips Designin pääkonttorissa Alankomaissa.

   

  Bevolo on luennoinut Wharton Business Schoolissa, Temasek Polytechnic Singaporessa, Istituto Europeo di Designissa, Fashion Institute Arnhemissa ja Tilburgin yliopistossa.

   

  Hän on voittanut muun muassa kaksi ESOMAR-konferenssin parhaan tutkielman palkinnon sekä Emerald Literati Award for Excellence -palkinnon. Hän on Association of Professional Futurists -yhdistyksen jäsen.

  Kirjan tekijät
  Tapio

  Tapio Rosenius

   

  Tapio Rosenius on arkkitehtonisiin valaistusratkaisuihin ja valotaiteeseen erikoistuneen Lighting Design Collectiven perustaja. Hänen yrityksensä tarjoaa uraauurtavia palveluita, kuten digitaalista sisällöntuotantoa, valaistusohjelmistokehitystyötä ja suunnittelustrategioita. Madridissa, Lontoossa ja Helsingissä toimivalla yrityksellä on yhteistyökumppaneita kaikkialla maailmassa.

  Alun perin suomalainen Rosenius on muotoilusuunnittelija ja taitelija, jonka töitä on toteutettu yli 25 maassa ja joka on palkittu lukuisilla valaistussuunnittelu- ja taidepalkinnoilla.


  Roseniuksella on filosofian maisterin tutkinto Lontoon UCL Bartlett Universitystä sekä valaistussuunnittelun medianomin tutkinto Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta. Hän luennoi säännöllisesti arkkitehtuuri-, suunnittelu- ja muotoiluoppilaitoksissa sekä alan ammattitapahtumissa.