Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Kirkkaampi valaistus

  vähemmällä energialla

  Energiatehokkuus  


  Edistyneet valkoista valoa tuottavat lamput, kuten MASTER CosmoWhite, auttavat kaupunkeja kasvamaan. Sen lisäksi että ne ovat energiatehokkaampia kuin perinteiset lamput, niiden puhdas valkoinen valo aistitaan todellista kirkkaampana. Voit siis sekä taata miellyttävän valaistustason että vähentää valaistusta jopa 30 prosenttia ja säästää näin kaupungin varoja.

   

  Philipsin energiatehokkaalla valkoisella valolla valaistu katu

  Voiko valkoinen edistää vihreyttä?


  Valkoinen valo tarjoaa lukuisia eri mahdollisuuksia säästää energiaa ja auttaa ympäristöä. Koska valkoinen valo aistitaan kirkkaampana, pylväiden välimatkaa voidaan kasvattaa uusissa asennuskohteissa. Uusittavissa kohteissa voidaan puolestaan käyttää pienempitehoisia lamppuja ja laskea asennuskorkeutta tai lamput voidaan vain vaihtaa pienempitehoisiin.

   

  Vaikka et hyödyntäisi mitään edellä mainituista vaihtoehdoista, Philipsin tehokkaat lamput auttavat sinua säästämään ympäristöä vähentämällä energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

   
  Vähemmän voi olla enemmän


  Valkoisen valon ansiosta valovirtaa voidaan vähentää, koska valo koetaan todellista kirkkaampana. Valkoisen valon hyödyt on jo otettu huomioon brittiläisissä valaistusstandardeissa. Yhdistyneessä kuningaskunnassa lain edellyttämää sivuteiden ja -reittien valaistustasoa voidaan laskea 30 prosenttia, kun valonlähteen värintoisto on vähintään 60, mikä vastaa valkoisen valon värintoistoa.
  Kirkkaasti valaistu katu, jossa on Philipsin valkoinen valaistus

  Miten kirkkaus aistitaan?


  Valaistustason ollessa matala silmän verkkokalvon sauvasolut aktivoituvat. Ne aistivat herkemmin valonlähteet, jotka säteilevät enemmän sinistä valoa. Valonlähde ei välttämättä tuota enempää valoa, mutta se sisältää enemmän sellaista valon aallonpituutta, jonka ihmissilmä erottaa paremmin. Tämä pätee valkoiseen valoon, minkä vuoksi se aistitaan kirkkaampana.

   

  Keskusta, jossa on Philipsin miellyttävä valkoinen valaistus

  Energiansäästöpotentiaali  


  Valmistaudu säästämään sähköä. Vaihtamalla valaistusjärjestelmään uudet lamput voit vähentää energiankulutusta jopa 43 prosenttia. Jos uusit koko asennuksen, säästöt nousevat 56 prosenttiin, ja energiatehokkaalla leditekniikalla voit säästää vieläkin enemmän.

   

  Laadukas valkoinen valo on siis ympäristöystävällisin ratkaisu ulkokohteisiin. Se laskee hiilidioksidipäästöt tasolle, jonka saavuttamista pidettiin ennen mahdottomana, ja pienentää sähkölaskua merkittävästi.

  Ihmisiä juttelemassa Philipsin valkoisen valon alla