Olet nyt Philipsin lighting sivustolla. Maakohtainen versio sivustosta on käytettävissä.
Ehdotukset

  Anna asukkaille

  aihetta ylpeyteen

  Esteettiset parannukset

  Hämärän laskeutuessa on aika rentoutua – ja juuri silloin monet ihmiset ihailevat maisemaa iltakävelyllään. Hemmottele heitä visuaalisesti tuomalla kaupunkiympäristön parhaat puolet esiin monikäyttöisellä valkoisella valolla. Se sopii yhteen sekä vanhan että uuden arkkitehtuurin kanssa ja korostaa viheralueiden vehreyttä.
  Philipsin valonheitinjärjestelmän valkoinen valo tuo esiin Tukholman kuninkaanlinnan koristeelliset yksityiskohdat

  Ihmisten suosikki

   

  Valkoinen valo sopii erinomaisesti sekä julkisten alueiden koriste- että funktionaaliseen valaistukseen. Eräässä tutkimuksessa lähes 90 prosenttia vastaajista piti valkoista valoa luonnollisempana kuin perinteistä keltaista valoa. Tämä luonnollinen tunnelma saa ihmiset tuntemaan olonsa kotoisaksi kaupungin keskustassa.

  Ihmiset ihastelevat Philipsin valkoisella valolla valaistua patsasta
  Aukio, jossa on Philipsin tehokas valkoinen valaistus

  Kaupunkien kasvun edistäjä

   

  Monet kunnat ottavat valaistuksen nykyään vakavasti, ja valkoinen valo on niiden keskuudessa yhä suositumpaa. Madridissa Espanjassa sijaitsevan Somosaguasin asuinalueen asukasyhdistyksen puheenjohtajan sanoin: ”Valaistus täyttää tiukat esteettiset vaatimuksemme. Valkoinen valo on luonnollisempaa, joten se parantaa asukkaiden elämänlaatua ja nostaa kiinteistöjen arvoa.”

  Tutkimus valon värin aistimisesta

   

  Valkoinen valo on merkittävä parannus perinteiseen valaistukseen – eikä tämä ole vain meidän mielipiteemme. Vuonna 2005 Lyonissa Ranskassa toteutettiin EVALUM*-kenttätutkimus, jossa selvitettiin, millainen valo vastaajia miellytti. INSA Lyon -korkeakoulun kampuksella asuvia opiskelijoita ja kaupungin kuudennen kaupunginosan asukkaita pyydettiin arvioimaan erilaisia valonlähteitä.

   

  Tulosten mukaan ihmiset pitivät selvästi eniten lämmintä valkoista valoa tuottavista lampuista, joiden värilämpötila oli 3 000 K. Ihmiset olivat tyytyväisempiä näihin lamppuihin kuin keltaista valoa tuottaviin suurpainenatriumlamppuihin ja kylmää valkoista valoa tuottaviin lamppuihin (4 000–4 200 K).

   

  *EVALUM: Evaluation de lumières urbaines pour un éclairage durable (Kestävän valaistuksen valonlähteiden arviointi)