Champagne: Juuston värjäytymistä ja lipidien hapettumista vähentävä valoresepti

AH XL -tapaustutkimus

Runsas, kermainen juusto

Valikoima juustoja ympäri maailman – monen ruuan ystävän suosikkipaikka ruokakaupassa. Mutta mikä on paras tapa asettaa tuotteet näytteille ja varmistaa samalla tuoreus ja huippulaatu? Vastaus on valoresepti, joka täyttää kaikki odotukset.

SPAR Wespelaar Belgium

Säilytä tuoreus

Vaikka juuston rasvat antavat herkullisen maun ja täyteläisyyden, ne ovat ongelmallisia kaupan valaistuksen näkökulmasta. Kun juusto altistuu valolle, sen rasvat (lipidit) alkavat hapettua – ensin muuttuu ulkonäkö, sitten maku ja haju. Prosessiin kuluu vain muutama päivä. Värin muuttuminen ja lipidien hapettuminen voi johtaa kielteiseen ostopäätökseen. Toisaalta on mahdollista, ettei tuotteen ostaja voi nauttia juustosta niin paljon kuin haluaisi.

Champagne: tuoreen ruoan LED-valoresepti juustoille

Tutkimuksemme:

  • Valospektrin vaikutus lipidien hapettumiseen on suuri. Tavalliset lamput aiheuttavat hapettumista paljon enemmän kuin LEDit. LED-spektrin optimointi voi vähentää lipidien hapettumista entisestään.
  • Lipidien hapettuminen voi ulottua juustossa jopa 0,5 cm:n syvyyteen.
  • Havaitsimme, että valaistukselle altistuneessa juustossa lipidien hapettuminen jatkuu pimeässä. Jos kaupassa käytetään perinteistä valaistusta, hapettumisen lisääntyminen pimeässä on suurempaa kuin LED-valaistusta käytettäessä.

Kaavio 1a Lipidien hapettumisen määrä

Spektrin ja valaistusvoimakkuuden vaikutus lipidien hapettumiseen. Kymmenen päivän valaistuksen jälkeen. Punainen kynnysviiva perustuu aistihavaintoihin: tämän viivan yläpuolella valolla on vaikutusta tuoksuun ja makuun.

Kaavio 1b Värimuutosten taso

Spektrin ja valolle altistumisen keston vaikutus värimuutoksiin. Tulokset valaistustasolla 1000 lx.

Paranna juustohyllyn houkuttelevuutta Champagnen avulla

Tutkimuksen perusteella kehitimme erityisen spektrisäädetyn Fresh Food LED -reseptin nimeltä Champagne, jonka tuloksia ovat:

  • Miellyttävä juuston esillepano.
  • Tuoreuden säilyttäminen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos sinulla on kysymyksiä.

Lataukset

Lisätietoja eri valaistuskohteista...