Bakteerien torjunta desinfioivalla UV-C-valolla

Olemme oppineet paljon pandemian alun jälkeen. Rokotusohjelmia on käynnissä ympäri maailmaa, ja ihmisiä suojellaan viruksen vaikutuksilta. Mutta olemme myös ymmärtäneet, että taudin leviämisen estämisessä jotkut menetelmät ovat tehokkaampia kuin toiset.

Asiantuntijat ovat entistä yksimielisempiä siitä, että COVID-19 tarttuu ensisijaisesti ilmateitse. Tämä tekee sisäilman laadun ja ilmanvaihdon parantamisesta yhden tehokkaimmista tavoista vähentää riskiä joutua kosketuksiin haitallisten taudinaiheuttajien kanssa. Ilman vaihtuvuuskertojen määrä tunnissa (ACH) määrittää, onko sisäilmaa suodatettu riittävästi puhtaalla ilmalla.

Ilmanlaadun parantaminen

Perusilmanvaihto vaatii jopa 6 ACH:n lukemaa raittiin ilman varmistamiseksi, kosteuden hallitsemiseksi sekä haju- ja CO2-tasojen vähentämiseksi. Jokainen ilman vaihtokerta vähentää taudinaiheuttajien määrää kuitenkin vain 63 %, joten se ei ole aivan yhtä yksinkertaista kuin ikkunan avaaminen, jonka 1–2 ACH ei poista taudinaiheuttajia, mutta vaikuttaa varmasti henkilökohtaiseen mukavuuteen. Ilmanvaihdon lisääminen merkittävästi aina 15–20 ACH:hon on tunnustettu strategia ilman desinfiointiin, jotta taudinaiheuttajien määrä voidaan pienentää riskiä vähentävälle tasolle. Yksi parhaista tavoista saavuttaa tämä on ottamalla käyttöön UV-C-ilmanvaihto- ja sisäilmaratkaisut, kuten Philipsin UV-C-valaisimet, jotka luovat tarvittavat tasot ilman ja pintojen desinfiointiin. Itse asiassa ilmatilan yläosan UV-C-desinfiointitestimme osoitti, että 99,99 % SARS-CoV-2-viruksista tuhoutui vain 10 minuutissa,1 mikä vastaa 50 ACH:ta.

Miten tilan yläosan ilman desinfiointi toimii?

UV-C disinfection upper air -infografiikka

Tutustu UV-C-tekniikan tehoon

Jalkapallon tulokset taistelussa COVID-19:ää vastaan: UV-C urheilussa

UV-C-valaistus on osoittautunut elintärkeäksi avuksi seurojen pyrkiessä varmistamaan toimintansa sekä suojaamaan henkilöstönsä ja pelaajansa.

UV-C: tulevaisuus COVID-19:n jälkeen

Tutustu UV-C-valaistuksen poikkeukselliseen tehoon ilman, pintojen, esineiden ja veden desinfioinnissa turvallisemman tulevaisuuden takaamiseksi COVID-19:n jälkeen.

Suojaa rugbyn arvokkaimpia resursseja: faneja ja pelaajia

Harlequinsin kotiareenalla UV-C-desinfiointi valaisee tien stadionurheilun puhtaampaan tulevaisuuteen.

UV-C-desinfiointi: mitä sinun tulee tietää

UV-C-valon on todistettu neutraloivan tehokkaasti mikro-organismeja, mukaan lukien bakteerit, homeet ja virukset – myös COVID-19-tautia aiheuttava virus.

Miten UV-valodesinfiointi toimii?

Ultraviolettisäteilyssä on tarpeeksi energiaa hajottaakseen elektronien ja atomien väliset kemialliset sidokset, joten se voi olla haitallista silmille ja iholle (auringonpolttama), mutta siksi siitä on hyötyä myös pintojen desinfioinnissa ja ilman puhdistamisessa.

UV-C-desinfiointi hajottaa mikro-organismien kemialliset yhdisteet, kuten bakteerit, itiöt ja virukset, valon avulla, jotta ne eivät voi lisääntyä. Vuosien varrella on testattu satoja bakteereja, ja ne kaikki reagoivat UV-C-desinfiointiin3 – mukaan lukien erilaiset koronavirukset. Laboratoriokokeissa Signifyn UV-C-valolähteet vähensivät pinnalla olevan SARS-CoV-2-viruksen tarttuvuuden havaittavissa olevan tason alapuolelle jo 9 sekunnissa.1. Selkeä syy, miksi UV-C-valolla pitäisi olla keskeinen rooli COVID-19:ltä suojautumisessa.

UV-C-desinfiointitekniikan edut

Luotettu

UV-C-tekniikkaa on käytetty yli 40 vuotta1

Tehokas

Kaikki tähän mennessä testatut virukset ja bakteerit reagoivat UV-C-desinfiointiin2

Nopea

Desinfioi pinnat ja esineet muutamassa minuutissa

Monipuolinen

Voidaan käyttää useissa käyttökohteissa, kuten toimistoissa, kouluissa, myymälöissä ja joukkoliikenteessä

valikoima Philipsin UV-C-lamppuja, -valaisimia,- laitteita, -ohjausjärjestelmiä ja -palveluja

Desinfiointi UV-C-valolla

Yli 40 vuoden ajan2UV-C-säteily on ollut todistetusti tehokas tapa desinfioida ilmaa, pintoja ja vettä. Ultravioletti on eräänlaista sähkömagneettista (EM) säteilyä, joka saa taustavalaistut julisteet hehkumaan ja on vastuussa myös kesäisen ihon rusketuksesta. EM-spektrissä se on näkyvän valon ja röntgensäteiden välimaastossa ja näkymätöntä ihmissilmille.

Kestävä tapa desinfioida

Koska UV-C-desinfiointi on fysikaalinen eikä kemiallinen prosessi, myrkyllisiä, vaarallisia tai syövyttäviä kemikaaleja ei tarvitse käsitellä, kuljettaa tai varastoida – eikä prosessi muodosta kemikaalijäämiä. Se on yksinkertainen, kestävä ja turvallinen ratkaisu, jota suositellaan osaksi kattavaa desinfiointistrategiaa käsien, pintojen ja esineiden desinfiointiin nestemäisillä desinfiointiaineilla.

UV-C-valaistus: Käyttökohdealueet

Tarjoamme täyden valikoiman UV-lamppuja, -valaisimia, -koteloita ja -ohjausjärjestelmiä, jotka soveltuvat käytettäväksi ilman, pintojen, esineiden ja veden desinfiointiin sekä kotona että ammattikäytössä.

pintojen UV-C-desinfiointi

Esineiden UV-C-desinfiointi

UV-lamput vedenpuhdistukseen

Etsi lähin jakelija, yhteistyökumppani tai asentaja, joka on erikoistunut Philipsin UV-C-desinfiointivalaistukseen

Lataukset

Tietokuvake

Vieraile Signify Lighting Academyssa täällä ja perehdy kaikkiin asiaankuuluviin oppimisresursseihin ja koulutuksiin!

Varoitus

UV-C-valo on turvallista oikein käytettynä. Suora altistuminen UV-C-säteilylle on vaarallista. Valaistus on aina asennettava siten, että silmät ja iho on suojattu vakavilta vammoilta riittävien suojien ja turvamekanismien (esimerkiksi liiketunnistimien ja ajastimien) avulla. Toimittamamme UV-C-desinfiointivalaisimet, joiden mukana ei ole turvamekanismeja, on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan osana sellaista järjestelmää, jossa turvamekanismit ovat olemassa. Huomaa, että tällaisia valaisimia koskevat myös erikoisasennusohjeet ja niiden käyttöoppaisiin on tutustuttava huolellisesti.

Philipsin UV-C-desinfiointivalaisimia saavat myydä vain Signify ja sen valtuuttamat yhteistyökumppanit. Valaisimet saa asentaa ainoastaan tehtävään valtuutettu ammattilainen tiukkojen turvallisuusmääräysten ja asetusten mukaisesti.

UV-C-lamppujamme ei ole sertifioitu tai hyväksytty lääkinnällisiksi laitteiksi missään maailman maassa eikä niitä tule käyttää lääkinnällisiin tarkoituksiin. Tuotteita ei ole tarkoitettu käyttökohteisiin tai aktiviteetteihin, joissa UV-C-tuotteiden käyttö tai vioittuminen voi johtaa kuolemaan, henkilövahinkoihin ja/tai ympäristövahinkoihin. Runsaalle UV-C-säteilylle altistuvat kasvit ja/tai materiaalit voivat vahingoittua ja/tai värjäytyä.

  1. EPA:n raportti "Building Retrofits for Increased Protection Against Airborne Chemical and Biological Releases" sivu 56 ​
  2. Fluence (UV Dose) Required to Achieve Incremental Log Inactivation of Bacteria, Protozoa, Viruses and Algae Revised. Uudistettu, päivitetty ja laajennettu tutkimus, jonka ovat toteuttaneet Adel Haji Malayeri, Madjid Mohseni, Bill Cairns ja James R. Bolton. Tutkimuksen aiempia tekijöitä ovat Gabriel Chevrefils (2006) ja Eric Caron (2006). Vertaisarviointi: Benoit Barbeau, Harold Wright (1999) ja Karl G. Linden
  3. Nadia Storm et al, Rapid and complete inactivation of SARS-CoV-2 by ultraviolet-C irradiation, 2020. Raportti on luettavissa osoitteessa https://www.nature.com/articles/s41598-020-79600-8 . Tässä tutkimuksessa käytetty UV-C-säteilyvoimakkuus oli 0,849 mW/cm2.
  4. Laboratoriotestin mukaan, jonka on suorittanut CAP-, CLIA- ja AABB-sertifioitu turvallisuuslaboratorio Innovative Bioanalysis huoneessa, jossa on riittävä ilmavirtaus. Lisätietoja on Innovative Bioanalysisin testiraportissa, jonka voit ladata linkin kautta.