Philips-valoresepti

Lisää kasvua Philips-valoreseptin avulla

Philipsin LED-kasvivalot tekevät enemmän kuin vain valaisevat. Saat myös Philipsin valoreseptin – valaistusta varten räätälöidyt ohjeet, joiden avulla voit saavuttaa sadollesi parhaat mahdolliset tulokset kasvatusolosuhteiden mukaan. Philips-valoreseptin myötä satosi pääsee hyötymään vuosikymmenten mittaisesta LED-kasvivalotietämyksestä ja -tutkimuksesta. LED-kasvivaloja on käytetty vuosien varrella erilaisten vihannesten, hedelmien ja kukkien viljelyssä. Valoresepti on nopea väylä sadon kasvattamiseen.

Philips-valoreseptin elementit

Philipsin valoreseptit sisältävät kaikki valaistuksen elementit, jotka edistävät kasvien kasvua. Ne ovat tulosta Philips Horticulture Lightingin, viljelijöiden ja tutkijoiden tekemistä sadoista kokeista ja projekteista, joissa on pureuduttu siihen, miten LED-kasvivalot vaikuttavat eri kasveihin ja kasvien kasvuvaiheisiin. Tänä päivänä valoreseptien valikoimamme on laaja. Valoreseptit perustuvat eri lajikkeista, kasvuvaiheista ja viljelykäytännöistä saatuihin tuloksiin. Tulokset on saatu tutkimalla kudosviljelmiä, nuorten kasvien leviämistä ja taimia, ruukkukasveja ja alasviljeltäviä vihanneksia.

 • Valaistuksen taso

Kasvin saama valo (µmol/s2). Jotkut kasvit, kuten kurkku, pitävät korkeasta valotasosta, kun taas toisille alemmat valotasot ovat parempia. Valoreseptimme asettaa valotason optimaaliseksi kasvin mukaan.

 • Valospektri

Spektri on ultravioletin ja infrapunan välinen alue, joka vaikuttaa kasvien kasvamiseen. Kasvit ovat erityisen herkkiä punaisen ja sinisen valon sekoitukselle. Jokainen valoresepti määrittelee LED-valaistuksen värin.

 • Tasaisuus

Tasaisuus tarkoittaa sitä, miten yhdenmukaisesti valo jakautuu koko sadossa, ei pelkästään keskiosassa. Tasainen valo varmistaa tasaisen kasvun ja mahdollistaa automaattiseen sadonkorjuun.

 • Ajoitus

Salaatinpää tarvitsee noin 14 tuntia valoa päivässä, kun taas basilika noin 20 tuntia. Lisäksi nämä lukemat voivat vaihdella vuodenajan kuluessa. Valoresepti määrittää, milloin valaistus tulee kytkeä päälle ja pois päältä – näin saadaan parhaat tulokset maantieteellisen sijainnin perusteella.

Mikä on valoresepti?
Kuinka LED-valaistus parantaa satoa

Kuinka LED-valaistus parantaa satoa

LED-kasvivalot voivat hyödyttää yritystäsi monin tavoin. Se riippuu kasveista, ympäristöstä, valoreseptistä ja muista tekijöistä. Viljelijät ovat saaneet seuraavia etuja Philips GreenPower LED -ratkaisujen ja valoreseptien avulla:

 • Parempi tuotto
 • Lyhyemmät kasvusyklit
 • Parempi sadon laatu ja tasaisuus
 • Enemmän kasveja samassa tilassa
 • Energiansäästöt
 • Korkeampi itävyys-, juurtumis- ja lisääntymiskerroin
 • Parempi/hallittu venymisprosessi

Philips GrowWise -ohjausjärjestelmä – Mukautetut valoreseptit täyden joustavuuden ja hallinnan takaamiseksi

Philips GrowWise on joustava ja täysin hallittava valaistuksen ohjausjärjestelmä, jolla voit parantaa sadon laatua, tuottavuutta ja toiminnan tehokkuutta. Sen avulla voit helposti luoda ja käyttää mukautettuja valoreseptejä himmennettävissä ja värisäädettävissä kasvatusvaloissa. Järjestelmä voidaan liittää saumattomasti ilmaston tai kasvihuoneen hallintajärjestelmään käytön helpottamiseksi. Ratkaisu on suunniteltu vertikaaliviljelyn, kasvihuoneiden ja tutkimuslaitosten sadon optimointiin.

Luo mukautettuja valoreseptejä Philips GrowWise -ohjausjärjestelmän avulla

Valo ja kasvu -blogit

Ota huomioon muutakin kuin valaistus

Yhä useammat viljelijät ovat siirtymässä ledivalaistukseen huomattuaan sen tarjoamat mahdollisuudet. Älä ajattele pelkkää valoa vaan kaikkia tekijöitä

LED- ja HPS-kasvatusvalojen erot

Viljelijänä etsit aina parasta reseptiä kasvuun – tapoja optimoida tuloksia, minimoida riskejä ja kasvattaa satoa. Ledivalaistuksella voit ohjata lämpöä ja valoa erikseen.

Todistetut tulokset LED interlighting -valaistuksesta alasviljelyssä

Alaslaskuviljeltyjen kasvien, esimerkiksi tomaattien, saama valo vähenee nopeasti alaspäin mentäessä. Interlighting-valaistus antaa valoa sinne, missä sitä ei ole tarpeeksi.

Tapaustutkimus: Bejo Zaden

Tapaustutkimus: Bejo Zaden

"Olemme itse asiassa kaksinkertaistaneet päivittäiset kasvutunnit. Tavallisesti kasvimme kukkivat vain kerran vuodessa, mutta nyt dynaamisen LED-valaistusratkaisun ansiosta kasvit kukkivat useita kertoja vuodessa."

Philips GreenPower -tuotteet

Philips GreenPower LED-ylävalaistus

Philipsin LED-pohjainen ylävalaistusratkaisu kasvihuoneviljelijöille on helppo asentaa eikä vesijäähdytysjärjestelmiä tarvita.

Philips GreenPower LED toplighting compact

Siirry vaivattomasti HPS-valaistuksesta LED-ylävalaistukseen ja sen kaikkiin etuihin. Voit käyttää olemassa olevaa HPS-valaistusasennusta ja ristikkorakennetta.

Philips GreenPower LED interlighting

Philipsin LED-pohjainen ylävalaistusratkaisu kasvihuoneviljelijöille on helppo asentaa eikä vesijäähdytysjärjestelmiä tarvita.

Philips GreenPower LED flowering lamp

Philipsin LED-pohjainen ylävalaistusratkaisu kasvihuoneviljelijöille on helppo asentaa eikä vesijäähdytysjärjestelmiä tarvita.

Philips GreenPower LED-tuotantomoduuli

Dynaaminen moduuli, jonka avulla voit säätää erikseen LED-valojen värejä ja valon voimakkuutta.

GrowWise-ohjausjärjestelmä

Philips GrowWise -ohjausjärjestelmä on täysin joustava ja hallittava valaistusratkaisu, jolla voit parantaa sadon laatua sekä tuottavuutta ja tehokkuutta.

Ota yhteyttä

Liity tiimiimme

Haluatko liittyä tiimiimme ja löytää parhaan reseptin kasvaaksesi ammattilaisena? Katso lisätietoja urasivultamme.

Haluatko tietää lisää?

Lue lisää kasvihuoneviljelyn LED-valaistuksesta uusimmista artikkeleistamme ja asiakasesimerkeistämme.

Tapahtumat

Fruit Logistica
Berliini, 5.–6. huhtikuuta 

CEA 4.0 Virtual
6.–20. toukokuuta​ 

HortiContact
Gorinchem, 10.–12. toukokuuta