pintojen UV-C-desinfiointi

Pintojen desinfiointi

Kun ihminen yskii tai hengittää, hän vapauttaa nestepisaroita. Suurin osa näistä pisaroista putoaa läheisille pinnoille ja esineille, kuten työpöydille, sivupöydille tai näppäimistöille. Koska virukset voivat elää jopa 4–5 päivää pinnoilla, kuten puulla ja metallilla, muut ihmiset voivat saada tartunnan koskettamalla saastuneita pintoja tai esineitä ja sitten koskettamalla silmiään, nenää tai suuta.

Lähde: Maailman terveysjärjestö

pintojen desinfiointi
Riskialttiit ympäristöt ja esineet

Riskialttiiden ympäristöjen ja -esineiden UV-C-syvädesinfiointi

Riskialttiilla alueilla, kuten kouluissa, vähittäiskaupoissa, teollisuudessa, toimistoissa ja joukkoliikenteessä, UV-C-valaistusta voidaan käyttää pintojen (esimerkiksi lattioiden ja seinien) syvädesinfiointiin. 

  • Avoimet valaisimet: Kiinteä asennus kattoon, valaisin säteilee UV-C:tä suoraan ilman suojausta, joten huoneessa ei saa olla ihmisiä. Ohjausjärjestelmä tarvitaan oikean käytön tueksi.
  • UV-C-vaunut: Nämä voidaan sijoittaa keskitetysti vakiokokoiseen huoneeseen pinnoilla olevien virusten ja bakteerien tuhoamiseksi. Turvaominaisuuksiin kuuluvat ajastin, joka määrittää desinfioinnin ennalta määrätylle ajanjaksolle, sekä kaukosäädin ja liiketunnistimet.  
  • UV-C-robotit: Älykkäät, itsenäisesti toimivat robotit, jotka on suunniteltu sisätilojen virustorjuntaan. Robotit liikkuvat yleensä itsenäisesti pintojen desinfioimiseksi ja sisältävät erilaisia turvaominaisuuksia oikean käytön varmistamiseksi.

Tyypillisiä bakteereita tappavien UV-C-lamppujen käyttökohteita

UV-C-valaistusta voidaan käyttää kuljetusalalla sisäpintojen desinfiointiin - kuvake

UV-C-valaistusta voidaan käyttää kuljetusalalla sisäpintojen desinfiointiin ajojen välillä. Sillä on käyttökohteita myös myymälöissä (ostoskärryt, tiskit), teollisuudessa ja toimistoissa.

UV-C-valaistuksella voidaan desinfioida kuljetushihnat ja pakkausmateriaalit - kuvake

Elintarviketeollisuudessa UV-C-valaistuksella voidaan desinfioida kuljetushihnat ja pakkausmateriaalit (jogurttikupit, juomapullot jne.). Sitä voidaan käyttää myös tuotteiden suoraan käsittelyyn säilyvyyden pidentämiseksi ja ravintoarvojen säilyttämiseksi (vähentää säilöntäaineiden käyttötarvetta).

homekasvun tai sairauksien ehkäisy suoralla UV-C-valaistuksella - kuvake

Kasveja kasvatettaessa voidaan vähentää homeen kasvua tai sairauksia kohdistamalla kasveihin suoraa UV-C-säteilyä. Tämä auttaa vähentämään torjunta-aineiden käyttöä.

UV-C tuo lisäturvaa puhdistuksen jälkeen - kuvake

Kotitaloustarvikkeissa, kuten tuttipullojen desinfiointilaitteissa ja astiankuivaimissa, UV-C tuo lisäturvaa puhdistuksen jälkeen ja auttaa pitämään pinnan puhtaana säilytyksen aikana.

Etsi lähin jakelija, yhteistyökumppani tai asentaja, joka on erikoistunut Philipsin UV-C-desinfiointivalaistukseen

UV-C-desinfiointipalvelut

UV-C-desinfiointipalvelut

UV-C-ratkaisun tehokkuus ja käyttötarkoituksen mukainen turvallisuus alkaa käyttökohdesuunnittelusta. 35 vuoden kokemuksella UV-C-tuotteista ja erilaisista käyttökohteista tarjoamme UV-C-palveluja projektin kaikkiin vaiheisiin, mukaan lukien suunnittelu, projektinhallinta, säännölliset tarkastukset ja ylläpito. Lisätietoja UV-C-desinfiointipalveluistamme on Signifyn yrityssivustolla.

Varoitus

UV-C-valo on turvallista oikein käytettynä. Suora altistuminen UV-C-säteilylle on vaarallista. Valaistus on aina asennettava siten, että silmät ja iho on suojattu vakavilta vammoilta riittävien suojien ja turvamekanismien (esimerkiksi liiketunnistimien ja ajastimien) avulla. Toimittamamme UV-C-desinfiointivalaisimet, joiden mukana ei ole turvamekanismeja, on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan osana sellaista järjestelmää, jossa turvamekanismit ovat olemassa. Huomaa, että tällaisia valaisimia koskevat myös erikoisasennusohjeet ja niiden käyttöoppaisiin on tutustuttava huolellisesti.

Philipsin UV-C-desinfiointivalaisimia saavat myydä vain Signify ja sen valtuuttamat yhteistyökumppanit. Valaisimet saa asentaa ainoastaan tehtävään valtuutettu ammattilainen tiukkojen turvallisuusmääräysten ja asetusten mukaisesti.

UV-C-lamppujamme ei ole sertifioitu tai hyväksytty lääkinnällisiksi laitteiksi missään maailman maassa eikä niitä tule käyttää lääkinnällisiin tarkoituksiin. Tuotteita ei ole tarkoitettu käyttökohteisiin tai aktiviteetteihin, joissa UV-C-tuotteiden käyttö tai vioittuminen voi johtaa kuolemaan, henkilövahinkoihin ja/tai ympäristövahinkoihin. Runsaalle UV-C-säteilylle altistuvat kasvit ja/tai materiaalit voivat vahingoittua ja/tai värjäytyä.