Tehokasta kasvisten tuotantoa

808factory

Yaizu, Shizuokan prefektuuri

Shinnippou, joka on toiminut Yaizussa jo noin 40 vuoden ajan, on pyörittänyt 808FACTORYa tammikuusta 2014 lähtien. Yrityksen mukaan "elintarvikevarmuus ja elintarvikkeiden turvallisuus ovat nykyaikana välttämättömiä, joten missiomme on toimittaa tuoreita ja maukkaita kasviksia, jotka on kasvatettu huolellista laadunvalvontaa harjoittaen."

Katashi Kaj
Valaistuskulumme ovat pienentyneet noin 40 prosentilla. Samaan aikaan kasvisten kasvuvauhti on noussut 20–30 prosenttia.
– Katashi Kai, maatalousliiketoiminnan johtaja, Shinnippou Co. Ltd.
808factory

Asiakkaan vaatimukset

Kun kurkistetaan sisään viljelylaitokseen, voidaan nähdä, että 2000 m2:n kasvatushuoneeseen on asennettu 12-tasoisia viljelyhyllyjä parantamaan viljelyn tehokkuutta pinta-alayksikköä kohden. Telineissä on tilaa vähintään 300 000 kasville, ja päivittäin korjataan 20 000 kasvia.

Oikea valaistus

Katashi Kai kertoo: "Keinovalolla varustetun kasvinviljelylaitoksen suurin etu on, että se pystyy tuottamaan ja toimittamaan tuotteita tasaisesti ympäri vuoden ilmaston ja ympäristön vaihteluista riippumatta. Edistyneen viljelynhallinnan ja hygienian valvonnan ansiosta se lisäksi eliminoi pölyn, hyönteisten ja vierasaineiden aiheuttaman kontaminaation kokonaan, joten voimme tuottaa erittäin turvallisia ja korkealaatuisia vihanneksia täysin ilman torjunta-aineita."

Yritys on nyt asentanut noin 12 000 Philip-LEDiä. Niiden ansiosta sähkökustannukset ovat noin 40 prosenttia alhaisemmat kuin loistelamppuja käytettäessä, ja myös kasvisten kasvu on 20–30 prosenttia nopeampaa. Suurempi kasvunopeus tarkoittaa suurempia satoja, mikä puolestaan tarkoittaa, että samanlaatuisen ja ‑kokoisen kasvisten tuotantokustannukset ovat aiempaa matalammat. Vihannesten maussa tai ravintoarvossa ei kuitenkaan ole tapahtunut muutoksia."

Philips GreenPower ‑LED-ylävalaistus

Philips GreenPower LED production module

Tuotantomoduuli on kehitetty vertikaaliviljelyyn ilmastoiduissa ympäristöissä, joissa päivänvaloa on vähän tai ei ollenkaan.

40 % matalammat käyttökustannukset

40 % matalammat käyttökustannukset

Faktat

Sektori

Kasvikset ja hedelmät

Sato

Salaatit

Philips LED Horti -kumppani

CCS Inc

Ratkaisu

Philips GreenPower LED production module

Tulokset

Philips-LEDien käyttöönotto tuo kustannussäästöjä ja nopeutta kasvua. Käyttökustannukset pienenivät noin 40 prosentilla laadun kärsimättä

Samankaltaiset Case studyt

Wim Peters Kwekerijen

Peters kaksinkertasi LED-valaistuksen määrän uudella hybridivalaistusasennuksella. Ratkaisu yhdistää Philips GreenPower LED interlighting -valaistuksen ja HPS:n.

Van Nature / Jami VOF

Näe, miten kasvihuonevalaistus auttaa Van Naturea kasvattamaan tomaatteja ympäri vuoden

Siberia B.V

Laadukkaan salaatin kasvattaminen sisätiloissa ympäri vuoden

Ota yhteyttä

Liity tiimiimme

Haluatko liittyä tiimiimme ja löytää parhaan reseptin kasvaaksesi ammattilaisena? Katso lisätietoja urasivultamme.

Haluatko tietää lisää?

Lue lisää kasvihuoneviljelyn LED-valaistuksesta uusimmista artikkeleistamme ja asiakasesimerkeistämme.