Kasvureseptin luominen sisäviljelyyn

GrowWise – Johdanto

Philips GrowWise Center,

Eindhoven, Alankomaat

Asiakkaat ovat aiempaa elintarviketietoisempia ja he haluavat paikallisesti kasvatettua ruokaa luotetuista lähteistä. Samaan aikaan toimitusketjun on täytettävä yhä tiukemmat tuotanto- ja hygieniamääräykset, joten tuoreitten ja tasalaatuisten vihannesten ympärivuotinen toimittaminen on vaikeaa.

GrowWise-lainaus
GrowWisella keskitymme muuhunkin kuin valoon, jotta voimme tehdä yhä harkitumpia päätöksiä optimaalisesta liiketoimintaehdotuksesta.
- Jarno Mooren, Signifyn sisäviljelyn kasviasiantuntija
GrowWise-haaste

Haaste

Tavoitteemme on kehittää optimaalisia valoreseptejä lehtivihanneksille, yrteille ja pehmeille hedelmille, mutta myös kehittää täydellisiä kasvureseptejä. Näihin kasvuresepteihin kuuluu muitakin tekijöitä kuin valo – esimerkiksi kastelu ja ilmasto. Pyrimme tarjoamaan perusteellisia määrällisiä ja laadullisia kasvutuloksia ja edistämään niillä yritysten potentiaalia.

Oikea valaistus

GrowWise Centerin ensimmäisten tutkimusten tulokset ovat hyvin lupaavia. Esimerkiksi eri lehtisalaattilajikkeiden kasvattaminen kuuden viikon ajan tuotti 200 gramman painoisia salaatinpäitä, joiden vuosittainen määrä oli yli 100 kg/m2. Toinen lehtisalaattilajike tuotti erinomaista punaista väriä viimeisen kasvujakson aikana tehdyn erityisen valokäsittelyn jälkeen. Kasvuparametrien säätäminen johti siihen, että salaatissa oli alhaisempi nitraattipitoisuus.

Erilaisia kasvureseptejä soveltamalla on mahdollista vaikuttaa määrään, kasvin morfologiaan, ravinnepitoistuuteen, kukintaan, juurien kehittymiseen ja itämiseen. Vuosien varrella olemme oppineet myös kehittämään makua, mineraaleja, vitamiinimääriä ja värien muodostusta. Sisäviljelyssä voidaan kasvattaa tasaisen korkealaatuista satoa, jossa ei ole tuholaisia tai torjunta-aineita. Satoa voidaan kasvattaa paikallisesti – näin syntyy yhä tuoreempaa ja maukkaampaa satoa, josta saa hyvän hinnan.

Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ja perehdymme heidän liiketoimintaehdotuksensa kaikkiin näkökohtiin. Voimme soveltaa viljelijän tarpeita ja muodostaa mukautetun kasvureseptin. Tämän saavuttamiseksi kasviasiantuntijamme, käyttökohdeinsinöörit, avainasiakaspäälliköt ja kasvihuoneviljelykumppanit pohtivat tärkeimpiä suunnittelunäkökohtia tavoitteenaan luoda tilakokonaisuus, joka voi toimia vuosien ajan ja tuottaa mukavasti voittoa.

Philips GreenPower Led -tuotantomoduuli

Philips GreenPower Led -tuotantomoduuli

Tutkimusmoduuli on suunniteltu erityisesti valotutkimukseen, valo on manuaalisesti säädettävissä.

Samankaltaiset Case studyt

Ota yhteyttä

Liity tiimiimme

Haluatko liittyä tiimiimme ja löytää parhaan reseptin kasvaaksesi ammattilaisena? Katso lisätietoja urasivultamme.

Haluatko tietää lisää?

Lue lisää kasvihuoneviljelyn LED-valaistuksesta uusimmista artikkeleistamme ja asiakasesimerkeistämme.