8 vaihtoehtoa kustannustehokkaalle LED-kasvihuonevalaisimelle

Fiksu suunnittelu tuo pitkäkestoista suorituskykyä – Osa 2

LED-valaistusjärjestelmän on toimittava luotettavasti kasvihuoneympäristön vaativissa olosuhteissa, jotta sadon kasvattaminen LED-kasvihuonevalaisimien avulla sujuisi onnistuneesti ja kustannustehokkaasti. Kaksiosaisen sarjan toisessa osassa esittelemme suunnitteluvaihtoehdot 5–8, jotka on laadittu Philips GreenPower LED compact toplighting compact -ylävalolle Philips LED-valaistusjärjestelmä on taattu toimimaan luotettavasti useiden vuosien ajan ja kestämään yli 36 000 tuntia runsasta käyttöä. Lisäksi ylläpito ja puhdistaminen on helppoa.

Ennen kuin aloitamme, on hyvä täsmentää käyttämiämme käsitteitä. Kun puhutaan LEDeistä, tarkoitetaan yksittäisiä lamppuja. Kun puhutaan LED-kasvihuonevalaisimista, viitataan valaisimiin, jotka sisältävät LEDit, linssit ja muut osat, jotka tuottavat oikeanlaisen valon satoa varten.

Fiksu suunnittelu nro 5: Karkaistu lasi optisella ominaisuudella

Viljelijöille kaikkein tärkeintä on optimaalisen ja mahdollisimman yhtenäisen valon tuottaminen sadolle. Sen saavuttamiseksi LEDien edessä ja LED-kasvihuonevalaisimen linssissä käytettävä materiaali on valittava älykkäästi. LED-lampun kirkkaudessa ja väritarkkuudessa lasityypin valinta on avainasemassa. Käytämme karkaistua lasia, joka on paljon tavallista lasia vahvempaa. Lasissa on myös optinen ominaisuus, mikä tarkoittaa sitä, että lasissa ei ole lyijyä. Näin siinä ei ole myöskään vihreää sävyä, joka voisi muuttaa sadolle suunnattavan valon värispektriä. Lasin optinen ominaisuus vähentää valonläpäisyä vain 3 prosenttia. Tuloksena on kirkkaampi valo, vähäisempi valohäviö ja parempi väritarkkuus.

Fiksu suunnittelu nro 6: Oikeanlainen linssi yhtenäistä valonjakoa ja valovirtaa varten

Linssi on valmistettu erityisestä optisesta polykarbonaattimuovista, jolla on erityisiä optisia ominaisuuksia. Aiemmin käytimme geelipohjaisia linssejä. Ajan mittaan geeli aiheuttaa kuitenkin linssien kellertymistä ja valovirran vähenemistä. Philips GreenPower LED toplighting compact -ylävalossa käytämme polykarbonaattilinssiä, joka kestää pitkään äärimmäisissä lämpötiloissa ja estää kellertymistä. Linssi on kiinnitetty 18 jousella, jotta se pysyy paikoillaan tuotteen kuumetessakin. Tämän ansiosta tuotteen suorituskyky säilyy korkeissakin lämpötiloissa.

Mistä tietää, että ratkaisu toimii? Philips on testannut polykarbonaattimateriaaliin lisäaineita tuhansien tuntien ajan voimakkaassa ultraviolettivalossa. Testit vahvistavat, että linssi ei muutu keltaiseksi. Materiaalia valitessamme hyödynsimme Signifyn tutkimustietoja.

PCB Visual

Optimoitu lämmönkestävyys takaa erittäin suuren ja ajan mittaankin tasalaatuisen valovirran

Fiksu suunnittelu 7: Pitkäkestoinen valoteho

Saatavilla on monenlaisia LED-linssejä, jotka tuottavat optimaalisen valonjaon kasvihuoneeseen. Koska kasvihuoneet ja sadot ovat erikokoisia, laskemme valaistussuunnitelmiin tietyn marginaalin. Tämän perusteella varmistetaan, että moduulimme tuottavat riittävän valovirran ja yhtenäisyyden. Julkaistut tekniset tiedot ovat aina maltillisia, joten voit olla varma, että käytäntö vastaa pakkauksessa olevia tekstejä.

Usein Philips GreenPower LED toplighting compact -ylävalonvaloteho on korkeampi kuin julkaistuissa teknisissä tiedoissa. Lanseerauksen jälkeen valovirtaa on testattu viitetuotteissa. Kenttätestit vahvistavat, että tuotteen valovirta vastaa teknisiä tietoja. Useiden asiakasasennuksissa tehtyjen pitkän aikavälin mittausten perusteella valovirta voi olla suurempikin.

Asiakas Sato
tuntien määrä
 PFD
Porta Nova
Ruusut
15.000
98.7%
Wimceco
Ruusut
13.500
101.5%
Valstar
Ruukkuruusut
10.000
100%
Darolin
 Krysanteemi
5.500
99.1%
De Vreede
Perhoskämmekät
20.000
98.8%
Wim Peters Kwekerijen
Tomaatit
7.000
99.5%

Kuudella asiakkaalla tehtyjen kenttämittausten tulokset osoittavat, että Philipsin LED-moduulit toimivat luvatun polttoiän mukaisesti.

Fiksu suunnittelu nro 8: Mitkä tekniset tiedot ovat tärkeitä valittaessa LED-kasvihuonevalaisinta?

Sekä “alkuperäinen” että “ajan mittaan” -suorituskykydata on arvioitava, jotta varmistetaan, millä tavoin LED-kasvihuonevalaisimet toimivat polttoikänsä aikana. Alkuperäisen suorituskyvyn voi mitata, mutta on huomattava, että ajan mittaan suorituskyky on ekstrapoloituun dataan perustuva ennuste. LED-kasvihuonevalaisimen polttoikä riippuu aina fotonivuon heikkenemisestä, mutta toisaalta tekniset suunnitteluratkaisut vaikuttavat valtavasti polttoiän aikaiseen suorituskykyyn. Lisätietoja tästä aiheesta löytyy blogikirjoituksestamme ”Miten arvioida LED-kasvihuonevalaisimien suorituskykyvaatimusten uskottavuutta”.

Osa valaimistajista toimittaa yksittäisten LED-lamppujen tekniset tiedot kokonaisen LED-kasvihuonevalaisimen asemesta. Philips toimittaa aina tekniset Wall Plug Efficacy -tiedot (WPE) kokonaisesta LED-moduulista. Nimi johtaa siitä, miten moduuli on suunniteltu, miten se hallitsee lämpöä ja määrittelee valovirran ja polttoiän. Esimerkiksi yksittäisen LED-lampun tehokkuus voi olla 4 µmol/J, mutta kun se asetetaan valaistusmoduuliin, koko moduulin valovirta voi olla 3,6 µmol/J. Valaistusmoduulien lämmönhallinnan optimoimiseksi sijoitamme LEDin ja alumiinisen jäähdytyslevyn väliin lämpöä johtavaa massaa. Tämä takaa, että moduulin suorituskyky on yhtä hyvä koko polttoiän ajan.

Varmista, että tarkastelet koko LED-moduulia koskevia teknisiä tietoja etsimällä tietoa LED-valaisimen mittaamiseen käytetystä menetelmästä. Philips käyttää standardisoituja teknisiä tietoja, joten LED-moduulit mitataan aina virallisessa, sertifioidussa laboratoriossa LM-79-80 -valaisinstandardien mukaisesti. Kun vertailet LED-kasvihuonevalaisimia, kannattaa aina pyytää virallisen, sertifioidun mittauslaboratorion antamaa virallista raporttia. Näin varmistut siitä, että vertailet teknisiä tietoja oikein.

Laatu ennen kaikkea

Kun kehitämme uutta tuotetta, keskitymme aina suunnittelunäkökohtiin, jotka voivat tehdä viljelijöiden liiketoiminnasta aiempaa älykkäämpää, tehokkaampaa ja tuottavampaa. Olemme sitoutuneet laatuun. Philipsin LED-valaistustuotteista onkin tullut viljelijöiden suosikkivalintoja yli 43 maassa tuotteiden ylivoimaisen laadun ja suorituskyvyn ansiosta. Kun valitset Philips GreenPower LED toplighting compact -ylävalon, voit luottaa laadukkaaksi todettuun tuotteeseen, jonka taustalla on 15 vuoden kokemus ja laajat tiedot käytännön LED-toteutuksista kasvihuoneviljelyssä. Tämän tuotteen avulla voit nostaa satosi laatua ja määrää pitkäkestoisesti sekä parantaa tekemäsi sijoituksen tuottoa.

Miksi ryhtyä Signifyn kumppaniksi?

Haluat varmasti saada nopean tuoton tekemällesi sijoitukselle. Haluat varmasti myös, että projektisi kaikki osa-alueet hoidetaan ammattimaisesti. Kun valitset Signifyn kumppaniksi, projektisi on kokeneissa käsissä. Signify on valaistusalan maailmanlaajuinen johtaja. Yritys on koonnut merkittävän ansioluettelon yli 400:ssa kasvihuoneviljelyn projektissa vuodesta 1995 lähtien. Olemme yli kahden vuosikymmenen ajan kehittäneet räätälöityjä, LED-valoreseptejä, jotka ovat auttaneet viljelijöitä nopeuttamaan kasvua, lisäämään sadon määrää ja parantamaan kasvien laatua. Huippuluokan LED-innovaatioidemme avulla voimme räätälöidä sinulle tieteeseen perustuvan ratkaisun.

Rene van Wees

René van Wees
Global Manager Application Engineering

René van Wees aloitti uransa Philipsin tutkimuslaboratoriossa vuonna 1987. Hän siirtyi Philips Lightingiin vuonna 2003 ja oli kehittämässä ensimmäistä kaupallista LED-opastetta. Vuodesta 2006 alkaen hän on työskennellyt kasvihuoneviljelyyn tarkoitettujen LED-tuotteiden parissa. Hän nauttii roolistaan asiakkaiden ja tuotekehityksen välisenä linkkinä. Hänen toimenkuvaansa kuuluvat kouluttaminen, asiakaspalautteiden kokoaminen ja asiakkaiden neuvominen LED-toteutuksissa. Hän ja 10-henkinen tiimi työskentelevät yhdessä ja pyrkivät antamaan parasta mahdollista teknistä tukea asiakkaille ympäri maailman.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kolme vinkkiä ledivalaisimien suorituskykyväitteiden arvioimiseen

Jos jokin näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei sitä ole. Tärkeitä vinkkejä eri valmistajien LED-kasvatusvalojen suorituskykyväitteiden arvioimiseen.

Ota yhteyttä

Liity tiimiimme

Haluatko liittyä tiimiimme ja löytää parhaan reseptin kasvaaksesi ammattilaisena? Katso lisätietoja urasivultamme.

Haluatko tietää lisää?

Lue lisää kasvihuoneviljelyn LED-valaistuksesta uusimmista artikkeleistamme ja asiakasesimerkeistämme.

Tapahtumat

Fruit Logistica
Berliini, 5.–6. huhtikuuta 

CEA 4.0 Virtual
6.–20. toukokuuta​ 

HortiContact
Gorinchem, 10.–12. toukokuuta