Täysin hallittu ympäristö

Roy ja Mark Delissen ovat salaattia viljelevän Delisciousin omistajat, jotka käyttävät Philipsin kasvihuoneviljelyyn tarkoitettua valaistusta

Deliscious

Alankomaat

Deliscious on johtava salaattien tuottaja. Kaksosveljesten Roy ja Mark Delissenin johtama Deliscious on ensimmäinen hollantilainen salaattiviljelmä, jossa käytetään siirrettävää, kasvien vedessä kellumiseen perustuvaa kourujärjestelmää. Deliscious on myös ensimmäinen alan yritys, joka siirsi osan viljelmästään täysin suljettuun tilaan. Mutta kuinka Deliscious voi ylläpitää tuotantoaan talvella, kun päivänvaloa on vähemmän?

Roy ja Mark Delissen ovat salaattia viljelevän Delisciousin omistajat, jotka käyttävät Philipsin kasvihuoneviljelyyn tarkoitettua valaistusta
Olemme parantaneet kasvien laatua hallitun viljelyprosessin ansiosta.
- Mark ja Roy Delissen
Roy ja Mark Delissen ovat salaattia viljelevän Delisciousin omistajat, jotka käyttävät Philipsin kasvihuoneviljelyyn tarkoitettua valaistusta

Haaste

Deliscious käyttää dynaamista mallia varmistaakseen, että kasvihuone on aina täynnä. Se on verrattavissa valintamyymälöiden käyttämään järjestelmään: yksi ulos, yksi sisään. Tämä johti usein ongelmiin talvella, koska lisäkasvien tilaaminen kestää kauemmin. Talviaikaan päivän pituus on kasvua rajoittava tekijä. Innovatiivisuudestaan tunnetut Delissenin veljekset päättivät, että salaattikasvien kasvua kannattaa edistää itse LED-valaistuksen avulla.

Oikea valaistus

Delissenin veljekset eivät koskaan pelkää kääntää uutta lehteä. He etsivät uutta viljelykonseptia, joka antaisi heille kasvuprosessin täydellisen hallinnan, ja he käyttivätkin hieman yli vuoden eri valaistustasojen ja valospektrien testaamiseen. Näin he löysivät oikean valoreseptin salaatin kasvattamiseen ilman päivänvaloa.

LED-valolla on keskeinen rooli tässä prosessissa. Philips GreenPower LED -tuotantomoduulit, joiden pituus on puolitoista metriä, valaisevat taimia oikealla valokaavalla varmistaakseen tasaisen kasvun. Viljelijät voivat hallita jokaisen salaattisadon valaistuksen tarkkaa kestoa, kirkkautta ja valospektrejä, mikä varmistaa yhdenmukaisen kasvun ympäri vuoden.

Mark Delissen on erittäin tyytyväinen tuloksiin. "Testivaiheessa havaitsimme, että solusta tulevat kasvit ovat paljon laadukkaampia. Tämä johtuu siitä, että ne ovat tottuneet tasaisiin, optimaalisiin olosuhteisiin, kun taas kasvitoimittajan tiloissa niiden on kestettävä lämpötilan, ilmankosteuden ja muiden hallitsemattomien tekijöiden vaihteluja. Vahvempien kasvien myötä voimme säästää myös kasvien suojaukseen liittyvissä kuluissa, mutta se on vain lisäbonus".

Viljelyprosessin optimointi tarkoittaa parempaa tuottoa viljelijöille ja tasalaatuisia tuotteita asiakkaille. Lisäksi LED-lamppujen pitkä käyttöikä tarkoittaa, että salaatin tuotanto pysyy käytännössä häiriöttömänä ilman katkoksia.

greenpower-production-module

Philips GreenPower LED production module

Tuotantomoduuli on kehitetty vertikaaliviljelyyn ilmastoiduissa ympäristöissä, joissa päivänvaloa on vähän tai ei ollenkaan.

Ympärivuotista kasvua salaatin ystäville

Ympärivuotista kasvua salaatin ystäville

Tiimi

Deliscious

Viljelijä

Certhon and Lights Interaction b.v.

Philips LED Horti Partners

Siirry verkkosivustolle

Samankaltaiset case studyt

Ota yhteyttä

Liity tiimiimme

Haluatko liittyä tiimiimme ja löytää parhaan reseptin kasvaaksesi ammattilaisena? Katso lisätietoja urasivultamme.

Haluatko tietää lisää?

Lue lisää kasvihuoneviljelyn LED-valaistuksesta uusimmista artikkeleistamme ja asiakasesimerkeistämme.