Parempi laatu ja kasvullisen lisäyksen onnistumisaste

Kernock Park Plants

Kernock Park Plants,

Iso-Britannia

Laadun ja kasvullisen lisäyksen onnistumisasteen parantaminen. Käytämme ledivalaistusta jatkossa entistä enemmän sekä emokasveille että kasvien lisäyksessä.

Sen lisäksi, että olemme nähneet parannuksia laadussa, voin nyt ohjelmoida juurruttamattomien pistokkaiden hankintamme entistä varmemmin tietäen, että voimme toimittaa istutuskuutiot asiakkaillemme juuri silloin, kun he niitä tarvitsevat.
– Bruce Harnett, Kernock Park Plants
Kernock Park Plants
Kernock Park Plants
Kernock Park Plants

Haaste

Kun valikoimassa on lähes 1 200 lajiketta yksivuotisista kasveista taimiaineksiin sekä 400 kokeilulajiketta, haasteena on kaikkien kasvien onnistunut kasvullinen lisäys. Tuotantomateriaali saadaan taimitarhasta peräisin olevista emokasveista, kasvatetaan siemenistä tai tuodaan muualta juurruttamattomina pistokkaina.

Oikea valaistus

Vuonna 2011 aloitettiin ledivalaistuksen – ja eri valospektrien – kokeilu lisätyllä kasvimateriaalilla. Tämä pienimuotoinen kokeilu rohkaisi tekemään suuremman kokeen lisäysalustoilla käyttämällä Philips GreenPower ‑LED-tuotantomoduuleiden tuottamaa 84-prosenttista punaista valoa. GreenPower-LED-tuotantomoduulit mahdollistavat paremman hallinnan, suuremman ja yhdenmukaisemman sadonlaadun sekä jopa 75 prosentin energiansäästöt.

Tulokset olivat niin positiivisia, että oli selvää, että kokeita pitäisi tehdä lisää. Vuonna 2014 Philipsiltä pyydettiin lisää neuvoja muun muassa tuolloin uusien GreenPower -LED-ylävalomoduulien käytöstä. Tyypillisesti 40–300 μmol/m2/s:n valotasoja erittäin tehokkaalla tavalla tuottava GreenPower -LED-ylävalaistus tarjoaa huomattavia mahdollisuuksia tuotannon lisäämiseen ja sadon laadun parantamiseen vuoden aikana.

Tulokset lajikkeille, joiden tiedettiin olevan vaikeasti lisättäviä, olivat huikeita. Onnistumisprosentti oli huomattavasti parantunut, ja joissakin tapauksissa se nousi 30 prosentista peräti 96 prosenttiin. Juurtuminen oli nopeampaa, ja harmaahomeen torjuntaan riitti yksi ennalta ehkäisevä ruiskutus.

Philips GreenPower LED production module

Tuotantomoduuli on kehitetty vertikaaliviljelyyn ilmastoiduissa ympäristöissä, joissa päivänvaloa on vähän tai ei ollenkaan.

Philips GreenPower -LED-ylävalaistus

Philips tuo markkinoille LED-pohjaisen ylävalaistusratkaisun kasvihuoneviljelijöille – helppo asentaa eikä vesijäähdytysjärjestelmiä tarvita.

Tilanne, jossa kaikki voittavat

Tilanne, jossa kaikki voittavat

Tiimi

Kernock Park Plants

Viljelijä

Samankaltaiset Case studyt

Ota yhteyttä

Liity tiimiimme

Haluatko liittyä tiimiimme ja löytää parhaan reseptin kasvaaksesi ammattilaisena? Katso lisätietoja urasivultamme.

Haluatko tietää lisää?

Lue lisää kasvihuoneviljelyn LED-valaistuksesta uusimmista artikkeleistamme ja asiakasesimerkeistämme.