8 vaihtoehtoa kustannustehokkaalle LED-kasvihuonevalaisimelle

Älykäs suunnittelu tuo pitkäkestoista suorituskykyä – Osa 1

LED-järjestelmän on toimittava luotettavasti kasvihuoneympäristön vaativissa olosuhteissa, jotta sadon kasvattaminen LED-kasvivalojen avulla sujuisi onnistuneesti ja kustannustehokkaasti. Kaksiosaisen sarjan ensimmäisessä osassa esittelemme neljä suunnitteluvaihtoehtoa, jotka on laadittu Philips GreenPower LED compact -ylävalaisimelle. Vaihtoehdoista saat mielenrauhaa. Tämän toimivaksi todetun suunnittelun ansiosta Philips LED-valaistusjärjestelmä on taattu toimimaan luotettavasti useiden vuosien ajan ja kestämään yli 36 000 tuntia runsasta käyttöä. Lisäksi ylläpito ja puhdistaminen on helppoa. 

Älykäs suunnittelu 1: Alumiinirunko ja passiivinen jäähdytys parantavat lämmönhallintaa

LED-valaistus tuottaa paljon vähemmän lämpöä kuin suurpainenatriumvalaistus (HPS), mutta se tuottaa silti jonkin verran lämpöä. Siksi LED-moduulin rungon on hallittava tehokkaasti ylimääräistä lämpöä. Muuten LEDien valovirta heikentyy merkittävästi. On kaksi tapaa pitää LED-moduuli viileänä: aktiivinen viilennys veden tai tuulettimen avulla tai passiivinen viilennys, joka käyttää rungon materiaalia lämmön poistamiseen LED-valoista. Signify käyttää passiivista viilennystä, sillä aktiivinen viilennys tuo tuotteeseen ylimääräisiä osia, jotka voivat aiheuttaa LED-järjestelmän vikaantumisen. Esimerkiksi vesijäähdytys voi vuotaa, ja sen on oltava käynnissä levän muodostumisen estämiseksi, vaikka valot eivät olisi päällä, joten se kuluttaa enemmän energiaa. 

Tästä syystä käytämme LED-moduuleissamme valettua alumiinirunkoa, joka toimii jäähdytyslevynä. Siinä on suuret ilmanvaihtoaukot, jotka edistävät ilman virtausta ja helpottavat moduulin puhdistamista. Pienet ilmanvaihtoaukot voivat kerätä pölyä ja kosteutta, mikä heikentää moduulin jäähdytyskapasiteettia ja vaikeuttaa sen puhdistamista. Suuret jäähdytysaukot päästävät veden valumaan helposti pois puhdistuksen aikana ja vähentävät veden kertymistä, joka voisi muodostaa kosteutta tuotteen sisään. Moduulin yläosa ja kaikki jäähdytysaukot on pyöristetty kosteuden estämiseksi.

Valetun alumiinirungon pinta on koneistettu täysin tasaiseksi. MCPCB (metalliytiminen painettu piirilevy) on kiinnitetty koneistettuun pintaan, mutta täytämme silti pienimmätkin tilat pinnan ja MCPCB:n välillä lämpövastuksen optimoimiseksi. Pienikokoisella LED-ylävalaisimella on IP66-suojausluokitus, mikä tarkoittaa, että se on sekä pöly- että vesitiivis. Pienikokoisen LED toplighting compact -ylävalaisimen rakenne varmistaa, että kasvivalon valovirta pysyy erittäin suurena ja valaisin on helppo puhdistaa.

Älykäs suunnittelu 2: Vakioliitin mahdollistaa helpon ja kustannustehokkaan siirtymän LED-valaistukseen

Pienikokoinen LED toplighting compact -ylävalaisin on varustettu Wieland-liittimellä ja sovittimella, joka sopii olemassa oleviin HPS-liittimiin, joten voit helposti vaihtaa HPS-valaistuksen LED-valaistukseen käyttämällä olemassa olevaa HPS-kokoonpanoa ja ristikkoa. Käytämme vakiomallisia Wieland-liittimiä, koska ne ovat luotettavia ja yleisesti käytössä kasvihuoneviljelyssä. Itse asiassa 85 prosenttia nykyisistä HPS-asennuksistamme on myös varustettu Wieland-liittimillä. Voit korvata HPS-valaistuksen LED-valaistuksellamme, kunhan liitännän tehokuorma ei ole suurempi. Esimerkiksi 1 040 W:n HPS-valaisin voidaan korvata enintään 1 040 W:n LED-valaisimella ilman ongelmia. Koska LED-moduuli on asennettu säleikön alle, liitin on sijoitettu rungon kylkeen, jotta kaapeli tai jakaja on helposti asennettavissa.

Yksi tärkeä etu pienikokoisessa LED-ylävalaisimessamme on, että siinä ei ole kytkentävirtasysäystä, joka on sähkölaitteen ottama virtapiikki, kun se käynnistetään ensimmäisen kerran. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse vaihtaa katkaisimia, kun vaihdat käyttöön pienikokoiset LED-ylävalaisimet. Monissa LED-tuotteissa on korkeat kytkentävirtasysäykset, jotka voivat ylikuormittaa tavallisia katkaisimia. Tällöin katkaisinkaappiin on tehtävä kalliita muutoksia. 

Älykäs suunnittelu 3: Liitäntälaite erillisessä lokerossa 

Kun LED-moduuli kytketään päälle, sen ympärillä oleva ilma lämpenee, ja kun se sammutetaan, ilma vastaavasti jäähtyy. Tämä on tehtävä hallitusti, sillä muuten moduulin jäähtyessä siihen imeytyy kosteaa ilmaa, joka voi syövyttää elektronisia komponentteja ajan mittaan. Tämän estämiseksi olemme sijoittaneet liitäntälaitteen erilliseen, suljettuun ja tiiviiseen lokeroon. Lokeron gore-tex-ilmanvaihto toimii aivan kuten hengittävä sadetakki – sen ansiosta ilma pääsee kiertämään, mutta liitäntälaitteeseen ei pääse kosteutta. Liitäntälaitteemme ovat itse kehittämiämme, ja ne täyttävät tiukimmat standardit rikiltä suojautumiseksi ja elektroniikkalaitteiden toiminnan varmistamiseksi.

Älykäs suunnittelu #4: Jauhemaalipinnoite antaa erinomaisen suojan korroosiota ja maalin hilseilyä vastaan

Alumiinirungossa on valkoinen jauhemaalipinnoite. Miksi juuri jauhemaalipinnoite? Toisin kuin maali, joka on erittäin altista kemikaaleille, jauhemaalipinnoite ruiskutetaan sähköstaattisesti ja kovetetaan lämmöllä tai UV-valolla, minkä ansiosta se on paljon kestävämpää. Se on hieman kalliimpaa, mutta pitkäkestoisessa käytössä hyödyt peittoavat hintaeron. Jauhemaalattu LED-moduuli kestää kasvihuoneissa käytettyjä kemikaaleja, jotka voivat rapauttaa maalia ja aiheuttaa korroosiota. Lisäksi jauhemaalattu pinta näyttää hyvältä, eikä maali ala lohkeilla muutaman vuoden päästä.

Lue sarjan toinen blogikirjoituksemme 8 vaihtoehtoa kustannustehokkaaseen LED-kasvivaloon - Älykäs suunnittelu tuo pitkäkestoista suorituskykyä

Laatu ennen kaikkea

Kun kehitämme uutta tuotetta, keskitymme aina suunnittelunäkökohtiin, jotka voivat tehdä viljelijöiden liiketoiminnasta aiempaa älykkäämpää, tehokkaampaa ja tuottavampaa. Olemme sitoutuneet laatuun. Philipsin LED-valaistustuotteista onkin tullut viljelijöiden suosikkivalintoja yli 43 maassa tuotteiden ylivoimaisen laadun ja suorituskyvyn ansiosta. Kun valitset Philips GreenPower LED compact -ylävalaisimen, voit luottaa laadukkaaksi todettuun tuotteeseen, jonka taustalla on 15 vuoden kokemus ja laajat tiedot käytännön LED-toteutuksista kasvihuoneviljelyssä. Tämän tuotteen avulla voit nostaa satosi laatua ja määrää pitkäkestoisesti sekä parantaa tekemäsi sijoituksen tuottoa.

Miksi ryhtyä Signifyn kumppaniksi?

Haluat varmasti saada nopean tuoton tekemällesi sijoitukselle. Haluat varmasti myös, että projektisi kaikki osa-alueet hoidetaan ammattimaisesti. Kun valitset kumppaniksi Signifyn, projektisi on kokeneissa käsissä.

Signify on valaistusalan maailmanlaajuinen johtaja. Yritys on koonnut merkittävän ansioluettelon yli 400:ssa kasvihuoneviljelyn projektissa vuodesta 1995 lähtien. Olemme yli kahden vuosikymmenen ajan kehittäneet räätälöityjä, LED-pohjaisia valoreseptejä, jotka ovat auttaneet viljelijöitä nopeuttamaan kasvua, lisäämään sadon määrää ja parantamaan kasvien laatua. Huippuluokan LED-innovaatioidemme avulla voimme räätälöidä sinulle tieteeseen perustuvan ratkaisun.

Rene van Wees

René van Wees
Global Manager Application Engineering

René van Wees aloitti uransa Philipsin tutkimuslaboratoriossa vuonna 1987. Hän siirtyi Philips Lightingiin vuonna 2003 ja oli kehittämässä ensimmäistä kaupallista LED-opastetta. Vuodesta 2006 alkaen hän on työskennellyt kasvihuoneviljelyyn tarkoitettujen LED-tuotteiden parissa. Hän nauttii roolistaan asiakkaiden ja tuotekehityksen välisenä linkkinä. Hänen toimenkuvaansa kuuluvat kouluttaminen, asiakaspalautteiden kokoaminen ja asiakkaiden neuvominen LED-toteutuksissa. Hän ja 10-henkinen tiimi työskentelevät yhdessä ja pyrkivät antamaan parasta mahdollista teknistä tukea asiakkaille ympäri maailman.

Kolme vinkkiä ledivalaisimien suorituskykyväitteiden arvioimiseen

Jos jokin näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei sitä ole. Tärkeitä vinkkejä eri valmistajien LED-kasvatusvalojen suorituskykyväitteiden arvioimiseen.

8 vaihtoehtoa kustannustehokkaalle LED-kasvihuonevalaisimelle, osa 2

LED-järjestelmän on toimittava luotettavasti kasvihuoneympäristön vaativissa olosuhteissa, jotta sadon kasvattaminen LED-kasvihuonevalaisimien avulla sujuisi onnistuneesti ja kustannustehokkaasti.

Ota yhteyttä

Liity tiimiimme

Haluatko liittyä tiimiimme ja löytää parhaan reseptin kasvaaksesi ammattilaisena? Katso lisätietoja urasivultamme.

Haluatko tietää lisää?

Lue lisää kasvihuoneviljelyn LED-valaistuksesta uusimmista artikkeleistamme ja asiakasesimerkeistämme.

Tapahtumat

Fruit Logistica
Berliini, 5.–6. huhtikuuta 

CEA 4.0 Virtual
6.–20. toukokuuta​ 

HortiContact
Gorinchem, 10.–12. toukokuuta